Catalunya Diari

La 3a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus s'amplia a vuit certàmens

Són esdeveniments de diversos dies de durada que ofereixen a un públic ampli rutes guiades a peu per conèixer un territori, amb activitats complementàries

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus arriben enguany a la tercera edició, en diversos caps de setmana de maig, juny i juliol, amb vuit territoris de totes les comarques de l'Alt Pirineu i Aran proposant activitats. Per ordre cronològic, els Festivals de Senderisme tindran lloc a la Vall de Siarb (Pallars Sobirà), la Cerdanya, Àreu-Pica d'Estats (Pallars Sobirà), la Muntanya d'Alinyà (Alt Urgell), la Vall de Boí (Alta Ribagorça), la Val d'Aran, la Vall Fosca (Pallars Jussà) i les Valls de Cardós (Pallars Sobirà). Amb una durada d'entre dos i sis dies, els festivals ofereixen rutes guiades a uns preus inferiors als habituals a càrrec de guies locals i també activitats complementàries per a la descoberta del patrimoni cultural, natural i gastronòmic de les valls pirinenques. Aquests esdeveniments s'inspiren en els walking festivals dels països centreeuropeus, on estan molt consolidats, sobretot al Regne Unit.

Els festivals combinen itineraris per a famílies i gent gran que transcorren per camins senzills, amb propostes per als més avesats a recórrer llargues distàncies. A més de les rutes a peu, les activitats programades permeten conèixer la cultura local: tastets gastronòmics, visites a museus o presentacions de llibres són el complement ideal. L'IDAPA, a través de la Taula de Camins, és l'organisme públic que coordina els festivals pirinencs, procurant que els esdeveniments compleixin uns criteris comuns definits amb els parcs naturals del territori. L'IDAPA compta amb el suport de la Marca Turística Pirineus i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida (Ara Lleida).

A la primera a edició dels festivals, celebrada l'any 2016, quatre territoris pirinencs van organitzar aquests esdeveniments, en què van participar un total de 600 persones. A la segona edició s'hi van afegir dos territoris més i els visitants van créixer fins als 800. Enguany s'espera superar aquestes xifres i seguir consolidant els festivals. El festival que dóna el tret de sortida a l'edició és el Festival de la Vall de Siarb (27-28 de maig). Li seguiran Cerdanya Happy Walking (31 de maig, 1, 2 i 3 de juny); Festival de Muntanya Àreu-Pica d'Estats (9 i 10 de juny); Alinyà, muntanya de camins (16 i 17 de juny); Vall de Boí Trek (29 i 30 de juny, 1 de juliol); Val d'Aran Walking Festival (2-8 de juliol); Festival de Senderisme Vall Fosca – Pirineus (12-15 de juliol); Festival de Senderisme Valls de Cardós (20-22 de juliol).


Comentaris

envia el comentari