Catalunya Diari

La 55a Fira de l’Oli i les Garrigues tindrà espectacles de cuina en directe de 3 xefs amb 4 estrelles Michelin

El certamen assoleix el 100% d’ocupació amb més de 160 estands, i aconsegueix el rècord històric de 32 expositors al Pavelló de l’Oli

Imatge de la presentació de la Fira
Imatge de la presentació de la Fira | LleidaDiari.cat

La 55a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues ja ha assolit el 100% d'ocupació d'expositors presents al certamen, amb més de 160 estands, dels que n'hi ha 32 empreses que ocuparan 37 estands, fet que suposa el rècord històric d'expositors presents al Pavelló de l'Oli, superant els 31 de l'any 2015, i també hi haurà 46 expositors més que han agafat 52 estands al Pavelló Comercial, uns altres setze a la carpa de productes de proximitat, cinc expositors a l'exterior del recinte i una cinquantena de botigues artesanals, d'alimentació ràpida i altres atraccions a l'exterior. La Fira tindrà lloc durant els dies 19, 20 i 21 de gener de 2018 a les Borges Blanques i aquest any vol fer valdre l'oli verge extra com a element bàsic de la cuina de qualitat, basada en la Dieta Mediterrània, i com a font de salut i de prevenció de malalties cardiovasculars. 

Així, segons ha destacat l'alcalde de la capital garriguenca, Enric Mir, enguany hi haurà cada dia al vespre un xou cooking en directe, amb tres reconeguts xefs que acumulen quatre estrelles Michelin, com el Fran López dels restaurants Xerta de Barcelona i Villa Retiro a Xerta, cadascun amb una estrella, el Xixo Castaño del restaurant Malena de Gimenells, i el Jeroni Castell del restaurant Les Moles d'Ulldecona, tots dos amb una estrella, i que cuinaran algunes de les seves conegudes exquisideses amb oli d'oliva verge extra de les Garrigues.

Igualment, Mir ha anunciat que el Premi Cultura de l'Oli 2018 ha estat concedit al doctor Eduard Escrich, pels seus més de 30 anys estudiant la relació entre la nutrició i el desenvolupament del càncer, on ha obtingut destacats resultats entre el consum d'oli d'oliva verge extra i la seva contribució a la prevenció del càncer de mama, entre altres beneficis i propietats protectores, especialment si es combina amb una dieta equilibrada i un estil de vida saludable.

 

A més a més, en l'acte de presentació que va tenir lloc aquest dijous al vespre també van voler intervenir per donar suport al certamen els alcaldes de Lleida, Àngel Ros, el de Penelles, Eloi Bergós, que també és diputat a la Diputació de Lleida, i el d'Agramunt, Bernat Solé, que aquest any serà un dels protagonistes convidats al certamen, ja que la Fira de l'Oli i les Garrigues s'agermana amb la del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt. Finalment, també van pendre la paraula la directora de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, Anna M. De Madariaga, i el gerent del Patronat Fira de les Garrigues, Jordi Ribalta.

L'acte que va acabar amb un tast d'olis, vins i productes de la terra, ha estat amenitzat per la soprano borgenca Mariona Herrera, acompanyada al piano per Marta Mesalles, i ha donat el tret de sortida de les presentacions d'aquesta 55a edició de la Fira de l'Oli, que també es presentaran en l'àmbit nivell nacional aquest dissabte al Mercat de la Concepció de Barcelona, i comarcalment diumenge a Cervià de les Garrigues.


Comentaris

envia el comentari