Catalunya Diari

La 56a Fira de l'Oli i les Garrigues assoleix el 100% d'ocupació

El certamen s'agermanarà amb la Fundació Alicia i comptarà amb xefs de renom com els germans Torres, Carles Gaig i Carme Ruscalleda

El Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) ha acollit aquest dijous al vespre la presentació de la 56a Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que tindrà lloc les Borges Blanques els dies 18, 19 i 20 de gener del 2019. A un mes de celebrar-se, el certamen ja ha assolit el 100% d'ocupació, amb 91 expositors preinscrits i una seixantena de paradistes. En aquesta edició, la fira s'agermanarà amb la Fundació Alicia i també comptarà amb la presència xefs de prestigi com és el cas dels germans Torres, Carles Gaig i Carme Ruscalleda. Per primera vegada, el certamen comptarà amb un molí portàtil on es podran molturar olives per elaborar oli d'oliva verge extra davant del públic assistent.

 

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha detallat que la fira comptarà amb 31 expositors oleícoles al pavelló de l'Oli, 38 al pavelló comercial, catorze productors de proximitat a la carpa i vuit a la zona exterior, a més d'una seixantena de paradetes d'artesania i alimentació a l'exterior del recinte firal. Mir ha avançat que han confirmat l'assistència al certamen xefs de renom com és el cas dels germans Torres, que acaben de ser reconeguts amb dues estrelles Michellin al seu nou restaurant Cocina Hermanos Torres; Carles Gaig, que compta amb estrella Michellin, i Carme Ruscalleda.

 

També hi seran presents cuiners de referència al territori, entre els quals Xavier Benet, de l'Hostal Benet; Lluís Bonillo, de l'Aula Gastronòmica de Lleida; el pastisser Josep Ramon Cases, de la pastisseria Sucre i Disseny d'Alcarràs, i el mediàtic Rafa Antonin. Una altra de les iniciatives que s'ha donat a conèixer és l'agermanament que es farà en el marc del certamen entre la Fira de l'Oli i la Fundació Alícia, creada l'any 2003 de la mà del xef Ferran Adrià i del cardiòleg Valentí Fuster i que ha esdevingut un dels màxims exponents del sector agroalimentari en l'àmbit internacional.

 

Altres actes amb motiu de la Fira de l'Oli de les Garrigues

Altrament, el programa del 56a edició també manté actes tradicionals com són els tres tombs, les visites guiades als elements turístics de la comarca, l'experiència garriguenca d'anar al tros a collir olives, a banda de les demostracions i tallers culinaris. Una de les novetats serà que la Fira de l'Oli comptarà amb un molí portàtil on es podrà molturar olives per fer oli d'oliva verga extra en directe.

 

La presentació ha comptat, entre altres, amb les intervencions de Ferran Badia, vicerector de la UdL; del regidor de la Paeria de Lleida, Joan Queralt, i de Joan Busqueta, director del departament d’Història de la UdL, que ha parlat sobre la importància històrica de l'oli d'oliva. Per la seva banda, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, han coincidit en destacar la importància de la fira i el seu ressò en l'àmbit de país. L'acte ha estat amenitzat per la cantautora Meritxell Gené i ha finalitzat amb una degustació d'olis i productes típics de la comarca.Comentaris

envia el comentari