Catalunya Diari

La 56a Fira de l'Oli tanca amb un impacte econòmic de 2 milions d'euros

L'alcalde de Les Borges Blanques, Enric Mir, ha dit que la fira no és com les altres pel destacat paper de la cultura

Showcooking
Imatge d'un dels showcooking d'aquest diumenge a la Fira de l'Oli i les Garrigues | LleidaDiari.cat

La 56a Fira de l'Oli i les Garrigues ha tancat l'edició d'aquest 2019 amb un impacte econòmic de prop de 2 milions d'euros. Així ho va assegurar diumenge l'alcalde de Les Borges Blanques, Enric Mir, que va manifestar que aquesta fira «no és com les altres» per la importància que dóna a la tradició i la cultura. Mir va expressar que si l'any passat es parlava d'un milió i mig d'euros d'impacte, enguany podria estar «al voltant dels 2 milions».  L'alcalde també va dir que dissabte va ser el dia de més visitants.

Mir va anunciar que l'impacte econòmic de la fira, basat en la fórmula de la Federació de Fires de Catalunya, ha superat el de l'any passat amb escreix i que la majoria d'expositors també han augmentat les vendes. L'alcalde està convençut que el cartell de personalitats «no només polítiques, sinó també del món de la gastronomia» ha estat molt «rellevant» i ha conclòs que això ha generat més «expectació i assistència».

Entre aquestes personalitats destaca el president de la Generalitat, Quim Torra, que, acompanyat de la consellera de Cultura, Laura Borràs, anunciava dissabte la creació de l'arxiu comarcal de Les Garrigues amb un pressupost de 2,4 milions d'euros. Mir també va remarcar que la fira destaca pel fet cultural i de tradició. De fet, enguany s'ha donat a conèixer una nova bandera local, a càrrec del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i la periodista Pilar 'Anhel' i 'Llibertat'.

Fira de l'oli de les Garrigues
Pla mitjà on es pot veure una expositora de la 56a Fira de l'Oli Verge Extra de les Borges | LleidaDiari.cat

 

La fira la inaugurava divendres la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i la va tancar diumenge la monja Sor Lucia Caram, que va agraïr el compromís i el treball silenciós de molta gent. A més, va expressar que «només pot crear qui estima» i que «aquest país pot tenir un gran somni perquè hi ha territoris que estan treballant perquè sigui gran».

Una fira de premis

En el marc de la fira, també s'ha celebrat diumenge la Cursa de l'Oli amb 800 participants, tot i la pluja del matí. Paral·lelament, s'ha commemorat el Dia de la Comarca, enguany dedicat al Patrimoni cultural 'L'art de la pedra seca', com també la festa dels Tres Tombs. Entre els premiats a millors olis de la Fira de les Garrigues 2019 hi ha hagut la Cooperativa Granadella, Mas del Clos i Mas Montseny, que també ha guanyat el premi del públic al millor Oli de la Fira per 'Padrí'.

Aquest reconeixement s'ha dut a terme al llarg dels tres dies de fira, mitjançant les votacions que el públic ha pogut realitzar tastant els 28 olis disposats a la barra de l'Oli Bar del certamen. Empatats en segona posició han quedat els olis ' La Fira ha comptat amb catorze productors de proximitat, 31 d'oleícoles al Pavelló de l'Oli, 38 al Pavelló Comercial, i vuit a la zona exterior, a part d'una seixantena de paradetes d'artesania i alimentació també fora del recinte firal.


Comentaris

envia el comentari