Catalunya Diari

La 5a Fira de Salut i Benestar de Benavent arriba el cap de setmana amb teràpies naturals, activitats i xerrades

El certamen ha duplicat l’espai i acollirà una cinquantena d’estands, amb 11 xerrades i 5 tallers de meditació, entre altres

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la cinquena edició de la Fira de Salut i Benestar de Benavent de Segrià, que se celebrarà el cap de setmana vinent. La presentació ha comptat amb la presència del diputat Josep Ramon Ibarz; de Manel Català, alcalde de Benavent de Segrià; Antoni Carré, tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica; i Estanislau Grau, organitzador del Fòrum Lleida Salut Emocional. En la seva intervenció, Josep Ramon Ibarz ha destacat que es tracta d'una fira que gira al voltant d'un tema, el de la salut, que «desperta un interès creixent» entre el gran públic, motiu pel qual entén que «fa un servei a la població i que servirà com a orientació», posant l'accent en uns aspectes que les administracions hauran de cuidar molt en els anys vinents, motiu pel qual «la Diputació de Lleida vol ser al seu costat».

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Organitzada per l'Ajuntament de Benavent de Segrià, la Fira de Salut i Benestar és un certament multisectorial i de teràpies naturals. És gratuïta i oberta a totes aquelles teràpies que ens puguin ajudar a millorar la salut i el benestar. Inclou conferències, tallers i zona de parades de diferent tipus: artesania, productes naturals i elaborats a mà, productes d'alimentació sana, cura del cos, cura del medi ambient, reciclatge, noves tecnologies, eficiència energètica, teràpies naturals. Enguany la fira ha duplicat l'espai (de 480 a 1.000 metres quadrats) i acollirà una cinquantena d'estands, amb onze xerrades, cinc tallers i cinc tallers de meditació, segons ha destacat Manel Català.

S'inaugurarà el dissabte 7 al recinte firal de Benavent i s'articularà en tres espais, anomenats Xerrades, Tallers i Meditació. A l'Espai Xerrades s'hi duran a terme un total de deu conferències (quatre dissabte i sis diumenge), a més del I Fòrum Open Lleida de Salut Emocional, organitzat per Fòrum Open Lleida. Aquesta serà la 4a edició de l'Open, que fins ara sempre s'havia celebrat a Lleida i que a Benavent ocuparà la jornada del dissabte. A l'Espai Tallers hi tindran cabuda cinc tallers sobre temes com ara mindfulness, sucs, olis essencials i sabó de mans, taller ritual neteja sagrada i neteja de cases i àloe vera-forever.

 

A l'Espai Meditació, ubicat al Casal Cultural, es faran tres tallers més d'una temàtica més centrada en aquest aspecte, dedicats a Chikung-Taichi, sanació bioenergètica universal i de meditació-sanació akàshica. A més, hi haurà un quart espai, l'infantil, que oferirà activitats de conta-contes, pinta-cares, titelles i concurs de dibuix. També hi haurà un espai dedicat al poble, on hi tindran cabuda particulars i associacions de Benavent que fan activitats com ara les puntes de coixí, maquetes de la Vall Boí, artesans que treballen la fusta i la pedra, pintores, etc. Podeu trobar més informació i consultar el programa íntegre a: https://sites.google.com/view/firasalutbenavent/inici.


Comentaris

envia el comentari