Catalunya Diari

La 6a Fira de la República Catalana de Torrelameu comptarà amb 60 parades

Se celebrarà el 9 de març, amb les actuacions dels Cantaires de Ponent, lo Pau de Ponts i Quim Masferrer

Presentació de la Fira de la República
Presentació de la Fira de la República | LleidaDiari.cat

El diputat Francesc Sabanés ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 6a Fira de la República Catalana de Torrelameu, que se celebrarà el dia 9 de març. La presentació ha comptat amb la participació de l'alcalde de Torrelameu, Carles Comes, i de la presidenta de l'Associació Cultural Lo Garrameu, Marta Rovira.

Enguany hi haurà més de 60 parades de tota mena, un fet que ha estat valorat per l'organització com d'èxit i que permet assegurar que la fira està consolidada, ja que cada edició hi ha més demanda de participació. La Fira, que segons l'organització té un caire festiu, comptarà amb la presència de Roger Espanyol, i les actuacions dels Cantaires de Ponent (a la zona d'enlairament), lo Pau de Ponts i Quim Masferrer, que clourà les activitats. Aquestes activitats estaran acompanyades de l'enlairament de 'Fanalets per la Llibertat', apadrinats per Joan BonaNit.

Torrelameu serà el primer poble a estrenar uns senyals de trànsit en català

El poble de Torrelameu, a la comarca lleidatana de la Noguera, serà el primer del món en tenir un senyal de trànsit en català. Es tracta de la tradicional imatge d''Stop' que, a partir, del pròxim dissabte 9 de març es començaran a canviar de forma progressiva per un 'Pareu'. Carles Comes, alcalde de Torrelameu (ERC), ha explicat a LleidaDiari.cat que aquesta idea va sorgir fa ja més de dos anys i que, llavors, van demanar tenir la patent per a tirar endavant la iniciativa.

Després de rebre l'autorització de la patent per part del Ministeri d'Energia el passat mes de desembre, Comes ha decidit que canviarà els senyals que, com a únic requisit, han de seguir mantenint la seva forma octogonal. El canvi dels dos primers senyals tindrà lloc el dissabte en el marc de la sisena edició de la Festa de la República Catalana de Torrelameu. Serà llavors quan des de l'ajuntament presentin i col·loquin els dos primers senyals de trànsit amb l'advertència en català. Tot i que el consistori ja disposa en les seves instal·lacions de fins a quatre senyals, només en col·locaran dues perquè els visitants a la localitat de la Noguera durant la Festa de la República Catalana es puguin fer les fotografies pertinents.


Comentaris

envia el comentari