Catalunya Diari

El 7è Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, s'estrena al conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul

Els músics Lídia Pujol i Guillermo Rizzotto seran els encarregats d'obrir el festival

El Centre d'Interpretació de la Roca dels Moros del Cogul
El Centre d'Interpretació de la Roca dels Moros del Cogul | LleidaDiari.cat

El Conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul acull aquest divendres a les 21.00 hores, la primera de les actuacions del Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues.

El concert anirà a càrrec de Lídia Pujol i Guillermo Rizzotto, amb una proposta musical preparada especialment per celebrar els vint anys de la declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO al Conjunt rupestre de la Roca dels Moros, espai considerat sagrat i màgic amb més de 8.000 anys d'antiguitat.

Lídia Pujol (veu, textos i cançons) i Guillermo Rizzotto (guitarra i composicions) han preparat un espectacle anomenat La memòria de la pedra, recital de veu i guitarra amb peces instrumentals i cançons que parlen d'amor i llibertat. L'acte inclourà una visita a les pintures i un tast de productes de la terra.

També i aprofitant la visita, el Cogul dóna la benvinguda als assistents al festival amb el grafit Mares de la terrade l'artista lleidatana Lily Brik. El mural, de grans dimensions, és una personalíssima mirada de la Mireia Serra sobre les pintures rupestres de la Roca dels Moros i el paisatge de la vall del Set al seu pas pel poble del Cogul. El Consell Comarcal de les Garrigues organitza del 6 de juliol al 8 de setembre aquesta setena edició del Garrigues Guitar Festival. Juntament amb els concerts, el públic podrà gaudir de visites guiades, sopars, tasts de vins i de productes de la terra, projecció del documental Emili Pujol, el mestre, i rutes culturals.

Aquest esdeveniment es duu a terme en homenatge al mestre guitarrista i musicòleg garriguenc Emili Pujol (la Granadella, 1886 - Barcelona, 1980) figura representativa internacional de l'instrument de la guitarra al segle XX. El festival vol apropar les més altes manifestacions de la música per a cordes polsades i impulsar la música culta com a expressió cultural a tots els racons de la seva terra natal. Aquest any en destaca l'ampli ventall musical, que va des del barroc fins a la cançó catalana. Tot girant al voltant de l'instrument de la guitarra i família, es farà en diversos espais patrimonials del Cogul, Torrebesses, la Granadella, Bellaguarda, les Borges Blanques, Vinaixa, Granyena de les Garrigues, la Floresta, Arbeca, l'Espluga Calba, Juneda i la Pobla de Cérvoles.


Comentaris

envia el comentari