Catalunya Diari

Abaten 34 pocs senglars a l'entorn de l'embassament d'Utxesa

L'actuació la van dur a terme caçadors locals, sota la coordinació dels Agents Rurals

Pla obert dels caçadors que van participar en la batuda de senglars a l'entorn d'Utxesa
Abaten 34 pocs senglars a l'entorn de l'embassament d'Utxesa per reduir la població d'aquesta espècie a la zona | LleidaDiari.cat

Un grup de caçadors de Torres de Segre (Segrià) van abatre la setmana passada entorn de l'embassament d'Utxesa 34 porcs senglars, una xifra rècord al municipi en un control biològic com aquest.

L'actuació, que es va dur a terme amb l'objectiu de reduir la població d'aquesta espècie al terme municipal, va comprar amb l'ajuda de gossos, la coordinació dels Agents Rurals i la supervisió de tècnics de l'Ajuntament de Torres de Segre. La batuda es va fer a la zona del 'Mirador elevat del 19' d'Utxesa, una zona on habitualment es concentra un nombre elevat de porcs senglars. La disminució intencionada del nivell de l'aigua va facilitar l'acció destinada a controlar la superpoblació d'aquesta espècie.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per controlar la població d'una espècie sense predadors

Periòdicament, s'organitzen batudes d'aquestes característiques a Torres de Segre, ja que la Generalitat autoritza als ajuntaments organitzar-les per controlar la població d'una espècie sense predadors que genera múltiples problemes a la societat. Els porcs senglars causen danys als conreus de pagesos, provoquen accidents de trànsit a les carreteres i també són transmissors de malalties que poden afectar a les persones.


Comentaris

envia el comentari