Catalunya Diari

El monestir de Montserrat comptarà amb una defensora del menor externa a l'Església

El pare abat creu que el celibat no està relacionat amb els abusos i nega qualsevol voluntat d'encobrir-los

Imatge de l'abadia de Montserrat
El jove, que tenia 17 anys, declara que no va denunciar perquè Montserrat intentaria encobrir els fets | Cedida

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha explicat que el monestir comptarà ben aviat amb un defensor del menor; una figura externa a l'església que serà, prioritàriament, una dona.

Soler ha reconegut que en el passat «les coses no es van fer bé i que hi va haver errors» en la gestió dels abusos sexuals que van perpetrar dos monjos del monestir. Si bé, ha defensat la seva voluntat de no dimitir, assegurant que en cap cas hi va haver una voluntat d'encobrir-los, sinó que es van seguir els protocols que tenien en aquell moment: escoltar la víctima i apartar l'abusador.

D'aquesta manera ha assegurat que li han transmès la resta de monjos del monestir, que li han demanat que continuï al càrrec perquè creuen «que va fer el que havia de fer amb els protocols de fa vint anys».

El celibat «no està relacionat amb els abusos»

Preguntat per la relació entre el celibat i els casos d'abusos sexuals a l'Església, el pare abat ha negat rotundament que una cosa tingués a veure amb l'altra, recordant que es produeixen molts altres casos en molts altres àmbits.

En aquest sentit, Soler no veu bé eliminar el celibat, ja que per als monjos seria «treure el sentit que té la consagració d'un religiós a Déu», si bé ha admès que hi ha veus dins de la mateixa església que el comencen a posar en entredit.

Finalment, Josep Maria Soler ha assegurat que la comunitat eclesiàstica de Catalunya ha reflexionat profundament sobre els darrers casos d'abusos que han aparegut a l'Església, i estan prenent mesures per fer-hi front.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari