Catalunya Diari

L'ACA incrementa la capacitat de tractament de la depuradora d'Alcarràs

Aquesta tecnologia s'ha instal·lat per primera vegada a les comarques de Lleida

Imatge on es pot veure la comparativa de l'aigua tractada a la depuradora d'Alcarràs
L'ACA incrementa la capacitat de tractament de la depuradora d'Alcarràs | LleidaDiari.cat

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha invertit prop de 300.000 euros per a millorar el funcionament de la depuradora d'Alcarràs, al Segrià. Els treballs s'han concentrat en reconvertir un dels reactors biològics SBR en un reactor del tipus MBR (reactor biològic de membranes), fent possible que aquest incrementi el cabal tractat diari dels 800 metres cúbics per dia actuals a 1.800 metres cúbics.

Amb aquesta mesura s'incrementa la capacitat de tractament de la planta i permet que aquest sigui més eficient. Aquesta tecnologia s'ha instal·lat per primera vegada a les comarques de Lleida.

  

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Es va posar en servei l'any 1993

La depuradora d'Alcarràs es va posar en servei l'any 1993 amb un cabal de disseny de 1.600 metres cúbics al dia, operant amb dos reactors de tipus SBR (reactor biològic seqüencial) amb una capacitat de tractament de 800 metres cúbics al dia cadascun. Ara, la planta disposa d'un reactor SBR i un nou reactor MBR, amb capacitat per tractar 800 i 1.800 metres cúbics al dia, respectivament.

Les noves membranes instal·lades a primers de desembre de l'any passat es troben encara en una fase de proves del procés fins que s'assoleixin tots els paràmetres d'operació. Tot i això els resultats fins a la data estan sent satisfactoris.

També et poden interessar...


Comentaris
alcarras123123
no estic dacord
alcarras555
jo si

envia el comentari