Catalunya Diari

Acció Climàtica destina 131.000 euros a setze entitats per conservar varietats locals agrícoles

Els ajuts van destinats a la cerca, foment i manteniment de bancs de llavors, i a la multiplicació d'aquestes varietats

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural abonarà durant el mes d'agost un total de 131.640 euros en ajuts per a actuacions relacionades amb la biodiversitat cultivada de l'any 2020.
 

Se'n beneficiaran setze entitats del país que es dediquen a la conservació de les varietats locals de fruites, verdures i hortalisses.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquests ajuts van destinat a tasques com són la prospecció o cerca de varietats locals i la seva caracterització, el manteniment dels bancs de llavors, o germoplasma, d'espècies agrícoles, la multiplicació per obtenir o produir material de multiplicació (llavors, empelts o esqueixos) i la realització d'analítiques vinculades a la caracterització o conservació de varietats. 

Detall de pomes marcades per la pedra en una finca de Bellpuig
Acció Climàtica destina 131.000 euros a setze entitats per conservar varietats locals agrícoles | LleidaDiari.cat

Patrimoni agrícola de Catalunya

Les varietats locals de fruites, verdures i hortalisses són una part essencial del patrimoni agrícola de Catalunya que cal conservar per la seva conservació pel fet de ser una font de recursos fitogenètics i també per les possibilitats de reintroducció en el circuit comercial, segons assenyalen des del Departament.
 

Catalunya és pionera en l'aposta per preservar la biodiversitat cultivada entenent que la conservació d'aquests gens és una garantia de la continuïtat del sistema agrícola que permet contrarestar els efectes de l'erosió genètica i millorar les varietats modernes.
 

La identificació de les característiques de varietats locals permetrà la seva inscripció al Catàleg de varietats locals d'interès agrari de Catalunya. La informació resultant es publicarà a l'apartat de Biodiversitat cultivada del web d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, de manera que es puguin conèixer les principals característiques de cadascuna d’aquestes varietats locals.


Comentaris

envia el comentari