Catalunya Diari

Acord per millorar la gestió de l'accés al Congost de Mont-rebei

Entre les accions que s'impulsen destaca el nou sistema de reserva prèvia online de la plaça d'aparcament de la Masieta i la informació en temps real de l'estat de l'aparcament

Congost de Mont-rebei | LleidaDiari.cat

La Fundació Catalunya-La Pedrera ha acordat amb l'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà, la millora de la gestió de l'accés al Congost de Mont-rebei. Entre les mesures es posen en marxa, abans de les vacances de Setmana Santa, destaca un nou sistema de reserva prèvia online de la plaça d'aparcament de la Masieta i la informació en temps real de l'estat de l'aparcament amb un panell lluminós a l'accés nord del Congost -des de Pont de Montanyana-. A través de la reserva online s'oferiran 150 places al dia. L'objectiu de les mesures adoptades és minimitzar els problemes de massificació i millorar la visita. Amb l'aplicació d'aquestes mesures s'han volgut anticipar a una possible massificació de visitants en moments puntuals al Congost, i al mateix temps guanyar tranquil·litat pels visitants.

El sistema de reserva online estarà disponible aviat al web de la Fundació Catalunya-La Pedrera i permetrà als visitants planificar anticipadament la seva visita i evitar desplaçaments i aglomeracions a la zona. La Fundació realitzarà una campanya de difusió per a informar a la ciutadania del nou servei de reserves online. Amb l'objectiu de millorar la gestió i recursos del punt d'informació de la Masieta s'ampliaran els dies i horaris d'atenció al visitant. El punt d'informació ampliarà l'atenció al visitant obrint tots els divendres, dissabtes, diumenges, festius i ponts de febrer a desembre, a més del 15 de juliol a l'11 de setembre cada dia. L'horari serà de 8.30 a 17.00 hores -fins a les 19.00 h entre el 15 de març i el 15 d'octubre.


A més, s'incrementarà l'equip humà que atén als visitants al punt d'informació. Un total de set  persones cobriran els diferents torns necessaris per atendre als visitants durant el nou calendari i horari establert. Fora de les hores d'obertura es tancarà l'aparcament per a facilitar la gestió de les reserves. Dins de l'aparcament de la Masieta no estarà permesa l'acampada i pernoctació i amb aquest objectiu es prohibeix l'entrada d'autocaravanes.

A més a més, de manera coordinada, en els tres accessos a la zona del Congost, s'instal·larà un panell de normes de comportament del visitant en quatre idiomes -català, castellà, anglès i francès- i es realitzaran enquestes per conèixer el perfil dels visitants i la seva satisfacció de cara a poder implementar millores en el futur.

La Fundació Catalunya-La Pedrera protegeix el Congost de Mont-rebei des de l'any 1999 quan el va adquirir per incorporar-lo a la seva Xarxa d'Espais Natura amb l'objectiu de conservar el seu patrimoni natural i preservar-lo per a futures generacions. L'any 2016 la Fundació va posar en funcionament el punt d'informació al visitant de la Masieta situat al km 8 de la carretera del Pont de Montanyana a Sant Esteve de la Sarga. Aquest punt d'informació és important no només pels serveis que presta als visitants sinó també per la sostenibilitat econòmica de l'Espai que ha d'anar tendint a l'autofinançament.


Comentaris

envia el comentari