Acusen un mosso de les Borges de disparar amb una escopeta de perdigons un gat d'una veïna

Els ecologistes reclamen al Departament d'Interior que l'aparti del cos
Radiografia del gat | LleidaDiari.cat

El grup ecologista Ipcena ha denunciat davant dels Mossos d'Esquadra un home de les Borges Blanques a qui acusen de disparar el gat d'una veïna amb una escopeta de perdigons. La denúncia per un presumpte delicte contra els drets dels animals l'han presentada tant l'entitat com la propietària de l'animal. Es dona la circumstància que el denunciat és agent dels mossos de la comissaria de Tàrrega i els ecologistes reclamen al Departament d'Interior que l'aparti del cos. Asseguren que una persona que «dispara una arma en ple nucli urbà i que infringeix la llei no és apta per exercir d'agent de l'autoritat», segons el portaveu d'Ipcena, Joan Vàzquez. Vàzquez també ha anunciat que al setembre presentaran denúncia administrativa davant del Departament de Territori i Sostenibilitat i també una altra denúncia al jutjat de guàrdia de Lleida amb el suport de protectores i altres organitzacions animalistes del territori. 

Els fets haurien passat el 4 d'agost al voltant de les 8.00 hores del matí quan l'home suposadament va disparar des de la seva terrassa un dels gats que era al pati de la veïna. Per sort, el gat no va morir i ara es recupera de es ferides. No obstant això, la dona, Mari Carme Lacasa, ha explicat que el gat va caure ferit i en aquell moment va veure el presumpte autor dels trets amb l'arma a la mà. Segons Lacasa, «no és la primera vegada que ho fa» i, de fet, la denúncia recull que en els dos últims anys han mort una desena de gats per trets o enverinats i en tots els casos se sospita que el responsable és la mateixa persona. La dona ha comentat que les denúncies anteriors no van tirar endavant per falta de proves. En aquest cas, a la denúncia s'hi ha incorporat l'informe veterinari que constata que el gat tenia tres perdigons en diferents parts del cos.

 

Segons els denunciants, l'home ha infringit l'article 337 del Codi Penal contra el maltractament d'animals i també la llei catalana 2/2008 de protecció dels animals. Des d'Ipcena insisteixen que aquest tipus d'actuacions «no poden quedar impunes» i creuen que és especialment greu que el presumpte autor sigui agent dels mossos d'esquadra perquè «ho està fent aprofitant-se del seu càrrec». Vàzquez ho ha qualificat d'«activitat criminal» perquè, a banda de ferir el gat, els perdigons podrien haver lesionat la propietària o la seva besnéta de 8 anys que en aquell moment també estava al pati, «o fins i tot algun vianant pel rebot d'un balí». Per això reclama a Interior que obri un expedient a l'agent i l'aparti del cos perquè «és un acte molt greu».

Imatge del gat ferit | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari