Catalunya Diari

L'Aeroport d'Alguaire cedeix espai perquè els avions puguin aparcar durant el coronavirus

L’emergència sanitària pel COVID-19 obliga moltes aerolínies a reduir operacions durant uns mesos

Pla general de la façana de l'aeroport d'Alguaire
L'aeroport segueix obert per feines de manteniment i possibles emergències | LleidaDiari.cat

L'aeroport industrial de Lleida-Alguaire, davant l'emergència sanitària del COVID-19 que afecta també a tots els aeroports europeus i internacionals, ha decidit redistribuir el seu espai disponible per a donar resposta a les necessitats d'aparcament d'aeronaus existent.

Així, ha adaptat la plataforma per a destinar-la a l'estacionament d'avions, d'acord amb la demanda actual de moltes companyies aèries. Actualment la plataforma de l'aeroport acull quatre avions de Norwegian 737 MAX, que la companyia té per al seu manteniment. Aquestes aeronaus es recol·locaran en els dies vinents per a poder donar cabuda a més avions a la mateixa plataforma.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un nombre molt elevat d'aeronaus no poden volar

A més, la plataforma de l'empresa Aeronpark, contigua a la de l'aeroport, s'utilitzarà també per l'aparcament d'altres avions que ho necessitin durant aquest període excepcional. Aquesta plataforma acull actualment 5 avions d'Icelandair, també 737 MAX, 2 Boeing 747 i un ATR. Precisament, l'empresa Aeronpark està fent els tràmits pertinents per a ampliar aquesta plataforma situada al costat de la de l'aeroport, davant les necessitats d'espai presents.

L'emergència sanitària a escala mundial provoca que un nombre molt elevat d'aeronaus no puguin volar i hagin de romandre a terra. Per aquesta raó, l'aeroport industrial de Lleida-Alguaire s'adapta al descens d'activitat comercial i a la necessitat d'oferir solucions a un sector molt afectat per aquesta situació excepcional.


Comentaris

envia el comentari