Catalunya Diari

L'Aeroport d'Alguaire creix amb la construcció de fins a 8 nous hangars

Permetran complementar l’activitat de transport de passatgers amb nous usos logístics, industrials i de formació vinculats al sector aeronàutic

Imatge de l'aeroport d'Alguaire
Aprovada inicialment la modificació del planejament de l'aeroport d'Alguaire per acollir 8 hangars | LleidaDiari.cat

La Comissió territorial d'urbanisme de Lleida, presidida pel secretari de l'Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha aprovat inicialment aquest dilluns la modificació del Pla especial urbanístic de l'Aeroport de Lleida-Alguaire que ha de permetre la construcció de vuit hangars per a activitat logística, industrial i de formació.

L'activitat de l'aeroport s'ha basat en el transport de passatgers, amb vols regulars al llarg de tot l'any i vols xàrter amb destí als Pirineus els mesos d'hivern. Per complementar aquesta utilització i optimitzar l'ús de la infraestructura, Aeroports de Catalunya, l'empresa pública que el gestiona, ha detectat i atret una demanda creixent de serveis logístics i d'activitat econòmica relacionats amb l'aeronàutica, que han comportat l'estacionament i manteniment d'aeronaus. Amb l'objectiu de reforçar aquesta orientació de l'aeroport, és necessària la construcció d'hangars amb accés a la plataforma de les aeronaus.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Necessària millora i actualització de la infraestructura

Els objectius de la modificació del Pla especial urbanístic són, en primer lloc, adaptar-lo a la realitat executada actual i, en segon terme, possibilitar la construcció dels hangars i la vialitat complementària. L'interès públic dels nous usos afegits es justifica per la necessària millora i actualització de la infraestructura, equiparable a altres similars, en un entorn competitiu en l'àmbit nacional. Així, els hangars per a activitats econòmiques complementàries acollirien usos logístics, industrials i de formació relacionats amb el sector aeronàutic. Es preveuen de grans dimensions, necessaris per encabir grans aeronaus.

Com seran aquests hangars

Dos hangars de 30 metres d'alçada màxima i 80 metres de llarg, alineats amb la terminal i davant l'àrea estacionament i maniobra d'aeronaus, amb un sostre edificable de 6.400 i 11.000 m2 de sostre. Sis hangars d'entre 12 i 15 metres d'alt i d'entre 60 i 80 metres de llarg, que disposaran d'entre 3.000 m2 i 6.400 m2 de sostre.

Aquests es disposaran a una major distància de la terminal (50-165 metres) i amb una gradació d'alçades, per no restar importància visual a l'edifici singular. Finalment, es configura una nova anella viària, connectada a l'aparcament actual i a una nova rotonda ubicada en el vial d'accés, ocupant l'espai entre l'actual edifici de la terminal i les instal·lacions de serveis tècnics existents al nord. Es deixarà un espai central lliure d'edificació, com a reserva del pas de la línia de l'Eix Transversal Ferroviari. L'Aeroport de Lleida-Alguaire és una infraestructura de mobilitat inaugurada l'any 2010 i gestionada per Aeroports de Catalunya, empresa pública adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat.


Comentaris

envia el comentari