Catalunya Diari

Els vols regulars des de l'aeroport d'Andorra – la Seu d'Urgell començaran aquest hivern

Els primers enllaçaran amb Madrid i després s'hi afegiran altres destinacions estratègiques com París i Lisboa

Els vols regulars des de l'aeroport d'Andorra – la Seu d'Urgell començaran aquest mateix hivern després que el govern andorrà els adjudiqui durant el mes vinent d'octubre. Així s'ha concretat aquest dijous després de la trobada entre el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró i el ministre de Presidència d'Andorra, Jordi Gallardo.

Els primers vols seran a Madrid i després seguiran altres destinacions estratègiques com París i Lisboa. El govern andorrà preveu una aportació econòmica en cas que sigui necessari garantir la viabilitat econòmica d'aquestes operacions cobrint possibles dèficits operatius.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Un conveni signat entre els dos governs permetrà invertir prop d'1 MEUR en l'abastiment i il·luminació de la plataforma.

Pla mitjà on es pot veure el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i el ministre de la Presidència d'Andorra, Jordi Gallardo
Els vols regulars des de l'aeroport d'Andorra – la Seu d'Urgell començaran aquest mateix hivern | LleidaDiari.cat

L'acord amb el govern d'Andorra

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha apuntat que l'acord amb el govern d'Andorra és un exemple de la importància de la «connectivitat» i ha destacat que aquesta aposta conjunta servirà per permetre als ciutadans del Pirineu disposar de connexions amb ciutats europees des de l'aeroport de la Seu. A més a més, gràcies a les millores previstes es podrà ampliar el rang horari en que es podrà operar des de la plataforma a partir de l'any que ve.

El ministre Gallardo ha destacat que l'aeroport és una infraestructura «cabdal» per desenclavar Andorra i tota l'àrea de l'Alt Urgell i el Pirineu. Un objectiu que va començar amb el primer conveni entre la Generalitat i Aeroports de Catalunya, signat el 2014 i que ara fructificarà.

Durant la trobada, ambdues delegacions també han compartit sobre les polítiques digitals, una qüestió estratègica per la Generalitat i el govern d'Andorra, i per això s'ha acordat la creació d'un grup de treball per trobar sinergies comunes en polítiques de transformació digital i innovació, així com en l'àmbit de la seguretat.

Per la seva banda, Gallardo ha explicat els darrers avenços legislatius al principat, com la llei d'economia digital, emprenedoria i innovació, actius virtuals, així com les recentment aprovades Llei dels esports electrònics i certificació de la tecnologia blockchain.


Comentaris

envia el comentari