Catalunya Diari

L'aeroport de Lleida-Alguaire es prepara per començar un curs de manteniment aeronàutic

Impartit per l'Escola Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú, està adreçat a joves inscrits al SOC i compta amb 15 places

L'aeroport de Lleida-Alguaire ultima aquests dies els detalls per donar el tret de sortida el pròxim 17 de maig a un curs de mecànica aeronàutica. Impartit per l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV), està adreçat a joves demandants d'ocupació i finançat al 100% pel SOC. Compta amb 15 places i ja hi ha 10 inscrits.

El director de l'EFAV, Àlvaro Molinuevo, considera que el curs és una bona oportunitat pels joves interessats en el manteniment de qualsevol mena de vehicle perquè té bones sortides professionals. A més, destaca que Lleida-Alguaire és perfecte per dur-lo a terme, ja que compta amb aules a la torre de control i és un aeroport industrial i per tant molt adient per posar en pràctica els coneixements teòrics.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El curs, que porta per nom 'Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic', arrencarà el pròxim 17 de maig i té una durada total de 420 hores, de les quals 340 hores corresponen a la part teòrico-pràctica a l'aeroport i 80 són pràctiques que els estudiants realitzaran en empreses del sector a partir del mes d'octubre.

Pla obert de part d'una avioneta, en una sala de l'aeroport de Lleida-Alguaire que acollirà un curs de manteniment aeronàutic
L'aeroport de Lleida-Alguaire es prepara per començar un curs de manteniment aeronàutic el 17 de maig | LleidaDiari.cat

Els alumnes rebran un certificat de professionalitat com a auxiliars

Al finalitzar la formació, els alumnes rebran un certificat de professionalitat com a auxiliars de manteniment que els permetrà treballar en un taller o a l'interior de les aeronaus a peu de pista. El director de l'EFAV, Àlvaro Molinuevo, diu que el curs s'adreça a persones interessades en el manteniment de màquines i en destaca la bona sortida laboral, al ser «una professió que no és molt coneguda». A banda d'això, els alumnes han de ser demandants d'ocupació, ja que la formació està subvencionada pel SOC.

El curs compta amb 15 places i ja hi ha 10 inscrits. De moment, tots els matriculats són nois veïns de les Terres de Lleida, encara que des de l'EFAV també animen les noies a apuntar-s'hi. Encara hi ha 5 places disponibles i les prescripcions segueixen obertes fins al 10 de maig. Molinuevo ha explicat que han escollit l'aeroport de Lleida per fer aquesta formació perquè és gestionat per la Generalitat i perquè és un aeroport en expansió, on hi ha projectats 8 hangars de manteniment, i que està «enfocat estratègicament a la part industrial i formativa». «És l'eficiència i l'eficàcia del dia a dia», resumeix.

El director de l'EFAV també afegeix que l'aeroport ja compta amb un hangar i una aula teòrica a la torre de control, a més d'empreses dedicades al manteniment d'avions que permetran als estudiants realitzar les pràctiques professionals. Una d'aquestes empreses és Servitec, especialitzada en manteniment de servei d'avions grans i d'aeronaus que finalitzen el seu recorregut i que s'han de desmantellar. Així mateix, aviat també confien a signar un conveni amb l'empresa de formació de pilots BAA Training perquè els alumnes hi puguin fer pràctiques.

Impartit per dos professors que també són certificadors

A més d'això, el curs estarà impartit per dos professors que també són certificadors. Un d'ells està especialitzat en manteniment d'avions grans, mentre l'altre es dedica al manteniment d'ultralleugers i també és instructor de pilots. Així doncs, el ventall professional «comprendrà des d'avions grans fins als més petits», puntualitza Molinuevo. De cara el futur, Molinuevo diu que l'objectiu de l'escola és anar creixent a l'aeroport lleidatà i que, si aquest curs «funciona», continuaran amb «cursos més complexos».


Comentaris

envia el comentari