Catalunya Diari

L'Agència Europea del Medicament avala la tercera dosi de la vacuna de Moderna

El regulador europeu diu que la dosi de reforç «augmenta els nivells d'anticossos» quan estan disminuint

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) diu que es pot «considerar» administrar la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 de Moderna en persones majors de 18 anys. 
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En un comunicat, el regulador europeu diu que els estudis apunten que una dosi de reforç entre sis i vuit mesos després de la segona contribueix a «augmentar els nivells d'anticossos en adults quan aquests estaven disminuint».

Primer pla d'un flascó de Moderna
L'Agència Europea del Medicament avala la tercera dosi de la vacuna de Moderna | Europa Press

Efectes secundaris: Similars a la 1a i 2a dosi

Segons l'EMA, els efectes secundaris de la tercera dosi són «similars» als de la segona. En aquest sentit, el regulador europeu insta les autoritats públiques a decidir sobre la tercera dosi «tenint en compte la situació epidemiològica», així com les «dades limitades sobre la seguretat» de la dosi de reforç. 
 

Fa un mes l'EMA va avalar la tercera dosi de la vacuna de Pfizer sis mesos després de l'administració de la segona en persones majors de 18 anys. Malgrat deixar la decisió sobre la dosi de reforç en mans de les diferents autoritats en el cas de la població general, l'EMA sí va recomanar la tercera dosi en el cas de persones amb el sistema immunitari debilitat.


Comentaris

envia el comentari