Catalunya Diari

L'Agència Europea del Medicament comença a avaluar l'ús de la vacuna de Pfizer en infants d'entre 5 i 11 anys

Baixen a 86 els grups escolars confinats (-7) i hi ha 2.626 persones en quarantena (-244)

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha començat a avaluar l'ús de la vacuna de Pfizer/BioNTech en infants d'entre 5 i 11 anys.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Després d'autoritzar-la en majors de 12 anys, el regulador europeu avalua ara ampliar-ne l'ús a infants d'entre 5 i 11 anys. Segons ha anunciat en un comunicat, el comitè de medicaments humans analitzarà els resultats de la vacuna, inclosos els d'un estudi que s'està fent amb infants d'entre 5 i 11 anys per prendre una decisió.
 

L'EMA preveu poder decidir sobre l'ús de vacuna de Pfizer en infants d'entre aquestes edats en un parell de mesos, en cas que «no es necessiti informació suplementària».

Vacunació a xiqueta
L'Agència Europea del Medicament comença a avaluar l'ús de la vacuna de Pfizer en infants d'entre 5 i 11 anys | Twitter

La vacuna és segura segons la farmacèutica

La vacuna de Pfizer/BioNTech és «segura» i mostra resultats «robusts» de protecció als menors d'entre 5 i 11 anys, segons ha informat la farmacèutica en un comunicat aquest dilluns. La dosi administrada als menors de l'estudi clínic, més petita que la que s'utilitza per als majors de 12 anys, mostra resultats «comparables» als dels adults, així com efectes secundaris «tolerats» de forma similar als d'entre 16 i 25 anys.
 

A més a més, «La protecció i la immunitat en nens d'entre 5 i 11 anys, amb una dosi més baixa, és consistent amb la que veiem amb la nostra vacuna en poblacions de més edat i amb una dosi més alta», va afirmar, per la seva banda, el CEO i cofundador de BioNTech, Ugur Sahin. 

Baixen a 86 els grups escolars confinats

Els grups escolars confinats per covid-19 a Catalunya han baixat a 86, set menys que aquest dissabte. Representen el 0,12% dels aproximadament 72.000 totals.
 

Hi ha 2.463 persones confinades (-234): 2.697 alumnes (-78), 159 docents i personal d'administració i serveis (PAS) (-8) i 4 de personal extern (-2).
 

S'han registrat 375 positius en els darreres 10 dies i ja se n'acumulen 6.393 (+103), entre alumnes, docents, PAS o personal extern. No hi ha cap centre tancat completament i hi ha 68 centres amb algun grup confinat (-3), l'1,33% dels 5.105 del sistema escolar.


Comentaris

envia el comentari