Catalunya Diari

Els Agents Rurals alliberen un voltor a l'Estany de Montcortès, al Pallars Sobirà

Aquest dijous van rescatar un altre atrapat en un terrat

Imatge del moment de l'alliberament
Imatge del moment de l'alliberament | @agentsruralscat

Els Agents Rurals han rescatat aquest matí un voltor jove al Pallars Sobirà. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, l'animal ha estat alliberat «amb èxit» a la serra de Peracalç, dins de l'Espai Natural Protegit de l'Estany de Montcortès, al municipi del Baix Pallars. Aquesta no ha estat l'única ocasió aquest estiu en la que els Agents Rurals han hagut d'intervenir per salvar la vida d'un voltor.

Concretament, aquest dijosu la Guàrdia Civil i Agents Rurals han rescatat un voltor comú del sostre del poliesportiu de Puigcerdà. Segons va informar la benemèrita en un comunicat, el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) va rebre un avís cap a la una de la tarda del 14 d'agost alertant de la presència de l'animal. Conjuntament amb els Agents Rurals van establir un dispositiu per capturar el voltor fent-li el mínim dany possible. Van utilitzar una xarxa per immobilitzar-lo i, un cop capturat, el van traslladar al veterinari per comprovar el seu estat de salut i valorar les possibilitats de posar-lo en llibertat.

Altres serveis de rescat de voltors

D'altra banda, fa uns dies els Agents Rurals van rebre l'avís d'un ciutadà que va trucar al telèfon d'emergències 112 per avisar que havia vist un voltor ofegant-se en una bassa a Odèn, a la comarca lleidatana del Solsonès. Una vegada en el lloc dels fets, els Agents Rurals van procedir a treure de l'aigua a l'animal i van decidir posar-lo al sol. Segons van explicar a través de les xarxes socials, al cap d'una hora el voltor va aixecar el cap i, mitja hora més tard, va aconseguir aixecar el vol. Gràcies a les imatges que han publicat els Agents Rurals es va poder veure la seqüència que va viure l'animal des d'estar ofegat a la bassa, fins que va aconseguir tornar-se a incorporar. 

No va tenir la mateixa sort els dos voltors ofegats en una bassa d'incendis a Tremp trobats, també, aquest estiu. Segons van informar, els Agents Rurals es van ficar en contacte amb els Bombers de la Generalitat de Catalunya per intentar buscar una solució perquè els voltors puguin sortir de la bassa de manera autònoma i els helicòpters puguin proveir-se d'aigua sense perill. 


Comentaris

envia el comentari