Els Agents Rurals rescaten al Pallars una euga atrapada en fang

L'euga atrapada en el fang

L'euga atrapada en el fang | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals han col·laborat aquest divendres en el rescat d'una euga que havia quedat quedat atrapada al fang en una zona de molleres, a la Vall de Manyanet al terme de Sarroca de Bellera, al Pallars Jussà. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, el rescat l'han pogut dur a terme gràcies a l'argue del vehicle de la patrulla amb el qual hem pogut estirar l'euga. Finalment, un cop fora del fang, l'animal s'ha recuperat perfectament. 

L'euga ja recuperada

L'euga ja recuperada | @agentsruralscat

 

 

D'altra banda, també els Agents Rurals del Pirineu han fet aquest setmana una activitat de vigilància dissuasiva a la frontera amb Andorra per la setmana de caça de l'isard. En el seguiment, han revisat un caçador que havia passat la frontera amb un isard a la motxilla. Després de l'inspecció pertinent, els Agents Rurals han comprovat que l'animal s'havia caçat a Andorra correctament.

Imatge de la inspecció de l'isard

Imatge de la inspecció de l'isard | @agentsruralscat

 

 

Taques de rescat d'animals per part dels Agents Rurals

Els Agents Rurals van capturar la setmana passada un voltor comú al casc urbà de Guàrdia de Noguera, al Pallars Jussà, que tenia problemes per enlairar-se i el van alliberar en un paratge situat a molta alçada dins la mateixa comarca. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, el voltor volava sense problemes. Tanmateix, han explicat que habitualment, durant l'estiu, voltors joves que fa poc que han saltat del niu, perden alçada i no poden recuperar el vol per manca d'experiència.

 

Paral·lelament, les tasques de manteniment i millora a les comportes de la central hidràulica de Bossòst, a la Val d'Aran, que porta a terme la companyia Endesa han obligat a rescatar els peixos que habiten en aquest ecosistema. Amb la col·laboració dels Agents Rurals del Conselh Generau d'Aran s'han rescatat més de 1.200 peixos amb la tècnica de pesca elèctrica. La sorpresa ha estat descobrir una de les majors colònies de cavilats (Cottus hispaniolensis) que s'han trobat a la zona, fins al moment; 700 exemplars.Es tracta d'una espècie protegida i endèmica.

 

També es van rescatar unes 500 truites (Salmo trutta) i altres espècies de menor interès. Tots els animals autòctons van ser retornats vius al medi. El cavilat és un peix d'aigua dolça que pertany a la família dels còtids i que només es pot trobar a la conca meridional del riu Garona. És un peix que no arriba als divuit centímetres, amb el cap gros i aplanat i coloració variable amb taques fosques irregulars repartides per tot el cos. Viu a les capçaleres dels rierols amb substrat pedregós i en aigües especialment netes.