Catalunya Diari

Els Agents Rurals rescaten a Besiberri un grup d'escoltes amb problemes mèdics

També han denunciat per acampades il·legals al Pirineu

Imatge del rescat dels joves escoltes
Imatge del rescat dels joves escoltes | @agentsruralscat

Els Agents Rurals, gràcies a un servei d'inspecció de la zona, van trobar aquest dimecres un grup d'escoltes amb problemes físics a la zona de Besiberri, al terme municipal de Vilaller, a l'Alta Ribagorça. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, un dels escoltes presentava una lesió al turmell, per la qual, va haver de ser atès. Paral·lelament, els Agents Rurals van decidir traslladar a sis nens del grup per tal que rebessin assistència mèdica. No obstant el seu trasllat, els Agents han informat que el seu estat de salut és positiu.

Imatge d'una acampada
Imatge d'una acampada | @agentsruralscat

 

Davant aquesta situació, el cos d'Agents Rurals han fet una crida per a totes aquelles persones que tinguin pensat fer una excursió a la muntanya. En aquest sentit, aconsellen que "si vas a la muntanya, informa't del temps que farà, vés-hi acompanyat o comunica a algú l'activitat prevista, calcula el temps que trigaràs a tornar, fixa't en els punts de referència per orientar-te, usa el material adequat, hidrata't i menja aliments energètics». D'altra banda, també en un servei de dimecres, els Agents Rurals de l'Alt Pirineu, amb el suport de la Unitat Aèria, van realitzar un total de tres denúncies per acampada il·legal. Una d'elles es va dur a terme al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Una altra a la zona perifèrica del Parc Nacional a Salardú i, la darrera, a l'Alt Àneu, en aquest cas, dins del Parc Nacional de l'Alt Pirineu.

Zones prohibides d'acampada i restricció d'horaris

Després d'aquestes denúncies per acampada il·legal, novament, els Agents Rurals han recordat a través de les xarxes socials que l'acampada i el bivac estan totalment prohibits al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, inclosa la zona perifèrica de protecció. Tanmateix, a la Val d'Aran l'acampada també està prohibida, i a l'Alt Pirineu, la pernoctació només està permesa de les 20.00 hores de la nit i les 8.00 hores del matí.


Comentaris

envia el comentari