Catalunya Diari

Els Agents Rurals rescaten dos xoriguers de les instal·lacions de l'Aeroport de Lleida-Alguaire

També han recuperat un exemplar de mussol ferit

Imatge dels xoriguers
Imatge dels xoriguers | @agentsruralscat

Els Agents Rurals han rescatat aquest matí dos exemplars de xoriguer que van caure del niu a les instal·lacions de l'Aeroport de Lleida-Alguaire. Segons han informat els agents, el rescat ha estat possible gràcies a l'avís del personal de l'aeroport.

Una vegada rescatats, han estat traslladats al Centre de Fauna Salvatge Vallcalent de Lleida. El seu estat, en un principi, és bo, tot i que ara els han d'examinar degudament. Aquest mateix dilluns, també els Agents Rurals van recuperar un exemplar de mussol ferit al terme municipal del Palau d'Anglesola, al Pla d'Urgell. 

En aquesta ocasió, va ser la col·laboració ciutadana la que va facilitar la identificació i posterior rescat de l'au. De la mateixa manera que els xoriguers, els agents van traslladar el mussol fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent de Lleida on el tracten de les seves ferides.

Altres rescats d'aus en una setmana

Seguint amb línia del rescat d'aus per part dels Agents Rurals, cal recordar que la setmana passada van rescatar quatre cries d'òliba d'un niu gràcies a l'avís d'un ciutadà. Segons van informar a través de les xarxes socials, les cries es trobaven dins d'un dipòsit d'aigua buit d'una masia de Linyola, al Pla d'Urgell. Davant l'avís, els agents es van traslladar fins al lloc dels fets i van comprovar l'estat de les cries, que va resultar ser de «molt dèbil». Seguidament, els agents les van traslladar fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent de Lleida, des d'on es recuperaran.

Paral·lelament, la setmana passada van rescatar un total de tretze exemplars vius de milà negre, que s'havien quedat atrapats en una bassa de purins d'una granja de porcí a Preixens, la Noguera. Una vegada rescatats, també els van traslladar fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent a Lleida. Allà van procedir a la seva neteja, rehidratació i recuperació de la condició corporal, ja que, a causa d'haver caigut a la bassa de purins, el seu estat de salut era força delicat.


Comentaris

envia el comentari