Catalunya Diari

Els Agents Rurals rescaten un falcó atrapat en un balcó de Tremp

Una veïna va avisar els agents

Els Agents Rurals han capturat en les darreres hores un exemplar de falcó pelegrí que havia quedat atrapat en un balcó. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, l'avís el va donar una veïna de Tremp i, gràcies a aquest fet, els tècnics van poder rescatar l'animal. Una vegada rescatat, els Agents van fer-li una comprovació del seu estat de salut, tot certificant que estava il·lès.

Davant aquesta bona notícia, van procedir al seu alliberament en una zona muntanyosa de la comarca lleidatana del Pallars Jussà. Tal com han indicat els Agents Rurals, el falcó va començar a voler sense problemes una vegada va ser posat en llibertat.

 

Altres actuacions dels Agents Rurals en les darreres setmanes

D'altra banda, a finals del mes de novembre, els Agents Rurals van rescatar un cadàver de Duc presumptament electrocutat al peu d'un transformador elèctric a Algerri, a la comarca lleidatana de la Noguera. Segons van informar en el seu moment els Agents Rurals a través de les xarxes socials, van rebre l'avís gràcies a un ciutadà que es va trobar amb l'exemplar sense vida de l'animal. Paral·lelament, en aquest cas a Artesa de Segre, també a la Noguera, els Agents Rurals van comprovar la presència d'un voltor mort en un suport elèctric de tensió mitjana. En ambdós casos van aixecar acta i van requerir la companyia perquè protegeixi la instal·lació per evitar nous casos.

Cal recordar que també al mes de novembre, els Agents Rurals de l'Urgell van capturar un exemplar jove d'àguila daurada presumptament electrocutada. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, l'exemplar ha estat capturat després que els agents hagin observat un comportament estrany que ha fet sospitar d'una possible lesió. Davant això, es va decidir capturar l'animal i verificar quins són els seus danys poder atendre-la degudament, per tal que pugui tornar al medi en les millors condicions. D'altra banda, els Agents Rurals del Segrià, també van recollir la setmana passada un exemplar de duc mort sota una línia elèctrica a Lleida.

  

En aquesta ocasió, els Agents Rurals han informat també per les xarxes socials que han traslladat fins al centre de fauna salvatge Vallcalent de Lleida. Serà en aquest espai on es podrà determinar la causa de la mort. Paral·lelament, el cos d'agents ha assegurat que es ficaran en contacte amb la companyia propietària de línia d'electricitat, perquè prengui mesures per evitar més electrocucions. Aquesta pràctica és la que normalment s'acostuma a seguir una vegada es troba un animal electrocutat. En alguns casos, les queixes i recomanacions dels Agents Rurals han donat els seus fruits i les companyies elèctriques s'han ficat mans a l'obra per evitar nous incidents amb les aus del territori.


Comentaris

envia el comentari