Catalunya Diari

Els Agents Rurals rescaten tres voltors al Pallars Jussà i la Noguera

Es tracta d'un exemplar malalt i de dos polls que havien caigut del niu

Imatge de les aus rescatades a Camarasa
Imatge de les aus rescatades a Camarasa | @agentsruralscat

Els Agents Rurals han rescatat aquest dilluns tres exemplars de voltor a les comarques de Lleida. La primera actuació ha tingut lloc a l'embassament d'Escales, a Tremp, on han trobat dos polls de voltor que havien caigut del niu. La segona ha estat en un camp de Les Avellanes i Santa Linya, a la Noguera, on, gràcies a l'avís d'unes veïnes, han pogut localitzar un voltor que no volava i amb símptomes de patir alguna malaltia. Els agents han traslladat tots tres exemplars al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent, a Lleida, on els examinaran i es recuperaran fins que puguin tornar al seu hàbitat natural.

D'altra banda, aquest dimarts una ciutadana de Camarasa, a la Noguera, ha lliurat als Agents Rurals unes cries de Verdum (Carduelis chloris) que havia trobat caigudes d'un arbre en una zona d'esbarjo. Ja s'estan recuperant al centre de fauna de Vallcalent de Lleida. Paral·lelament, els Bombers Voluntaris de Ponts han recollit un exemplar de Xoriguer comú (Falco tinnunculus) que no volava en una carretera d'Oliola a la Noguera. Els Agents Rurals, d'igual forma, l'han traslladat fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent de Lleida. 

Imatge del xoriguer comú rescatat
Imatge del xoriguer comú rescatat | @agentsruralscat

 

Altres actuacions similars en els darrers dies

Cal recordar que la setmana passada, també els Agents Rurals, van rescatar cinc exemplars de Milà negre (Milvus migrans) atrapats en una bassa de purins a Preixens, la Noguera. Segons han informat a través de les xarxes socials, una vegada rescatades, les aus van estar traslladades fins al centre de fauna salvatge de Vallcalent de Lleida. Cal recordar que, fa unes setmanes, els Agents Rurals també van haver de rescatar un total de tretze exemplars vius de milà negre, que s'havien quedat atrapats en una bassa de purins d'una granja de porcí a Preixens, la Noguera. D'igual forma, una vegada rescatats, els van traslladar fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent a Lleida. Una vegada allà van procedir a la seva neteja, rehidratació i recuperació de la condició corporal.

Els agents rurals rescatant dos polls de voltor que havien caigut del niu, a l'embassament d'Escales
Els agents rurals rescatant dos polls de voltor que havien caigut del niu, a l'embassament d'Escales | @agentsruralscat

 


Comentaris

envia el comentari