Catalunya Diari

Àger aprova una tramitació d'urgència per reparar el despreniment de Mont-rebei

Fa sis mesos que es van tancar els accessos a l'espai natural i està previst que les obres comencin els propers dies

La Junta de govern de l'Ajuntament d'Àger (Noguera) ha aprovat una tramitació d'emergència per contractar un servei que repari el despreniment que va patir el congost de Mont-rebei ara fa sis mesos i que va obligar a tancar-ne els accessos.

Està previst que les obres d'adequació de l'espai natural comencin els pròxims dies per poder reobrir el congost amb seguretat aquest estiu. La decisió s'ha pres a causa del risc de caigudes de blocs rocosos al camí del congost i al pantà de Canelles, que suposen una situació de perill per a les persones usuàries del camí i del pantà, ja que l'espai se segueix utilitzant malgrat que l'accés estigui tancat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Al mateix temps, els estudis tècnics realitzats confirmen que les pluges que hi va haver durant la tardor i també les d'aquesta primavera han provocat nous despreniments al congost, la qual cosa fa les actuacions encara més necessàries per evitar la degradació d'aquest espai natural.

Pla obert on es pot veure el despreniment de roques al congost de Mont-rebei
Àger aprova una tramitació d'urgència per reparar el despreniment de Mont-rebei i reobrir el congost als visitants | LleidaDiari.cat

Les obres que s'hi duran a terme seran estrictament necessàries

Les obres que s'hi duran a terme seran estrictament necessàries per estabilitzar les roques i restablir el pas, i seran finançades per la Diputació de Lleida. Les empreses que treballaran en la restauració s'han compromès a iniciar les obres els pròxims dies.

L'alcaldessa d'Àger, Mireia Burgués, ha explicat que l'aixecament de l'estat d'alarma ha accentuat el nombre de visitants que arriben al congost de Mont-rebei, tot i estar l'accés tallat. Burgués ha destacat la «impossibilitat» de poder controlar l'afluència de visitants, ja que «poden entrar pels altres municipis i, no disposem dels recursos per garantir aquest control des de diferents punts», ha dit.

Burgués ha posat èmfasi en la seva preocupació per la situació i ha dit que «cal actuar amb rapidesa per evitar qualsevol dany personal» i per reobrir al públic el congost com més aviat millor, «una vegada es pugui garantir la seguretat dels turistes i del veïnat que visita la zona».


Comentaris

envia el comentari