Catalunya Diari

Àger construeix un nou dipòsit d'aigua a Agulló

Amb l'objectiu d'incrementar la capacitat i les reserves d'aigua al municipi, a causa de l'augment de demanda que s'experimenta durant l'estiu

L'Ajuntament d'Àger ha instal·lat un nou dipòsit d'aigua a Agulló amb l'objectiu d'incrementar la capacitat i les reserves d'aigua al municipi, a causa de l'augment de demanda que s'experimenta durant l'estiu.

Aquest nou dipòsit d'aigua, que encara no es troba en funcionament, se suma al que ja estava instal·lat a Àger, tindrà una capacitat de 350.000 litres, i també formarà part de la xarxa de distribució d'aigua potable del municipi. Pel seu interior hi passarà més del 80% de l'aigua que es consumeix al municipi.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Entre tots dos dipòsits, tindran la capacitat de contenir tota l'aigua que es consumeix al municipi en un dia de màxima demanda, coincidint amb els mesos d'estiu, de manera que aquest dipòsit extra permetrà garantir la demanda d'aigua durant tot l'any. A més a més, en cas que es produeixi una avaria, o que s'hagin de fer les tasques de manteniment als conductes que s'encarreguen de dur l'aigua del pou, es disposarà de més reserves d'aigua, per la qual cosa l'abastiment també estarà totalment garantit.

Imatge del nou dipòsit d'aigua d'Àger
Àger construeix un nou dipòsit d'aigua a Agulló | LleidaDiari.cat

Unes obres que han comptat amb el suport de l'ACA

El pressupost d'aquesta obra, que ha anat a càrrec del consistori d'Àger, ha estat de 74.982,10 euros. Per al seu finançament, a més a més, l'Ajuntament ha comptat amb una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per valor de 30.022,43 euros.

L'alcaldessa d'Àger, Mireia Burgués, ha explicat que la intenció del consistori arran d'aquestes obres és també la d'optimitzar les hores de bombeig, de manera que es miraran de reduir els costos d'energia elèctrica, en funció de les tarifes que s'han establert recentment per a les diferents franges horàries.


Comentaris

envia el comentari