Catalunya Diari

Àger recupera l’Aplec de la Mare de Déu de la Pertusa

L’esdeveniment, amb una tradició de gairebé vuit dècades, es torna a celebrar després d’un parèntesi de dos anys provocat per la pandèmia

Àger recupera l'Aplec de la Mare de Déu de la Pertusa. L'esdeveniment, amb una tradició de gairebé vuit dècades, es torna a celebrar després d'un parèntesi de dos anys provocat per la pandèmia. El municipi d'Àger, i més en concret el poble de Corçà, recupera l'Aplec de la Mare de Déu de la Pertusa, un esdeveniment molt arrelat al territori que se celebra des de fa gairebé 80 anys i que tindrà lloc aquest 8 de maig, després de dos anys sense poder-se celebrar a conseqüència de la pandèmia.

L'activitat s'ha programat a les 12.00 h i s'espera que participi gairebé un centenar de persones, donada la singularitat d'un Aplec que es desenvolupa a un indret privilegiat del territori: «els vilatans i totes les persones que s'estimen el nostre municipi tenen ganes de poder tornar a viure aquest Aplec, que permet gaudir d'un entorn únic, perquè que l'ermita de la Mare de Déu de la Pertusa s'ubica a un entorn aïllat al qual s'accedeix mitjançant un camí escarpat connectat amb un aparcament públic en el qual s'han de deixar els vehicles.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«Aquest camí, que inclou un tram sobre roca, permet contemplar l'extraordinària bellesa del paisatge des d'un punt de vista diferent. Segur que serà tot un èxit, com sempre ha passat des que tenim notícia d'aquest Aplec, que se celebra des de fa gairebé 80 anys i permet viure d'una jornada especial amb veïns, companys», explica l'alcaldessa d'Àger Mireia Burgués.

Imatge de l'ermita de la Pertusa
Àger recupera l’Aplec de la Mare de Déu de la Pertusa | LleidaDiari.cat

Geolodia 2022

A més a més, l'esdeveniment coincideix aquest 8 de maig amb el Geolodia 22, una activitat programada des del Geoparc Orígens que portarà fins a Àger persones d'arreu de Catalunya que podran conèixer la història geològica del Montsec i la Vall d'Àger mitjançant tres excursions guiades que s'han programat, respectivament, a les 9.00 h, a les 10.00 h i a les 11.00 h d'aquest diumenge. «L'esdeveniment coincideix amb l'Aplec i es desenvolupa al mateix indret, fet que converteix aquest diumenge en una data perfecta per conèixer alhora el patrimoni geològic i les tradicions de la Vall», assenyala l'alcaldessa.

Èxit del Niuvik Open de Parapent

Aquest cap de setmana, la Vall d'Àger viu igualment el tancament de l'Open Niuvik de Parapent, una prova esportiva que ha portat fins al territori uns 150 especialistes en aquesta disciplina que competeixen en diferents proves celebrades entre aquests 1 i 7 de maig, el dia en el qual es clou l'Open.

«Ha estat una setmana sencera d'activitat i hem tingut aquí especialistes de tot Europa i, fins i tot, algun d'altres continents. Aquesta mena d'esdeveniments donen vida al poble, donen a conèixer el nostre paisatge i els nostres recursos i ens reivindiquen com a un territori especial capaç d'oferir oportunitats d'oci per tothom. Estem molt orgulloses que Àger i parapent siguin sinònims des de fa anys. Aquest esport forma part també de la nostra identitat», explica Burgués.


Comentaris

envia el comentari