Catalunya Diari

El soterrament de la línia elèctrica d’Àger permet obrir un nou camí i noves zones d’aparcament

Els treballs també permetran obrir un nou camí que connectarà amb dues noves zones d’aparcament de vehicles a la població

Imatge del lloc d'Àger on es realitzaran les obres del subministrament elèctric
El soterrament de la línia elèctrica d’Àger permet obrir un nou camí i noves zones d’aparcament de vehicles | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Àger ha arribat a un acord amb la companyia elèctrica Endesa, per a reactivar les obres de millora de la línia de subministrament elèctric del municipi, després de 10 anys d'estar paralitzades per falta d'acord entre les parts. Els treballs també permetran obrir un nou camí que connectarà amb dues noves zones d'aparcament de vehicles a la població.

El conveni preveu la reducció de l'impacte ambiental i visual, amb el soterrament de la línia, el que evitarà la instal·lació de 4 torres metàl·liques i uns 300 m de cablejat aeri. En aquest sentit, per a realitzar aquest soterrament i la instal·lació del nou transformador del Camí Nou, que permetrà augmentar la potència i adequar-la a les necessitats actuals d'Àger i reduir l'impacte i les molèsties que causava el vell, era necessari fer un accés per vehicles pesants que comuniqués el transformador de Font del Pedro amb el del Camí Nou. Per dur a terme aquestes obres la Diputació de Lleida ha executat el projecte i l'empresa elèctrica ha assumit el cost de l'obra.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Aprofitant l'obertura d'aquest nou camí, el consistori ha decidit consolidar-lo i convertir-lo en una via de comunicació amb el bancal de Sant Joan i el del Camí Nou, per adequar-los com aparcament en un futur pròxim. El cost de l'adequació i acabats d'aquesta via l'assumeix l'Ajuntament d'Àger per un import de 28.000 euros, i l'actuació implicarà l'aplanament del terreny, que s'hi posi grava i s'hi facin els pendents necessaris per a garantir el seu correcte desaiguament.

Altres avantatges

L'alcaldessa d'Àger, Mireia Burgués, ha exposat que «aprofitarem els treballs que Endesa està duent a terme per millorar la nostra xarxa elèctrica, i corregir-hi deficiències que feia molts anys que patíem, per a reduir l'impacte ambiental i visual que causaven la xarxa i els transformadors fins ara a la població, alhora que també volem que el poble d'Àger es pugui beneficiar de la nova via provisional que els operaris de la companyia han d'obrir al Camí Nou, per a consolidar-la i guanyar un nou vial que ens comuniqui amb dos nous aparcaments. Com que el projecte de l'enllaç dels dos camps, així com el seguiment de l'obra l'ha assumit Diputació i l'obertura del camí l'ha costejat Endesa, hem pogut fer unes millores molt importants, amb una inversió municipal molt raonable».

Burgués ha afegit que «d'aquesta manera, en un futur pròxim podrem donar accés amb vehicles, tant de veïns, com d'emergències en el cas que calgués, per la part de Solsdevila i així donar valor a aquesta zona actualment més despoblada. A més a més, cal tenir en compte que fa anys que l'aparcament al poble és un problema, especialment en determinats períodes, i que des del nou Equip de Govern creiem oportú impulsar hàbits saludables, i mirar d'anar convertint el poble en zona per als vianants».

Renovació del contracte de cessió del Bancal del músic

«També cal afegir que bancal del músic al Camí Nou va ser cedit per la família Sauret, l'any 2011, amb el compromís de fer-hi algun tipus d'actuació o millora municipal en un període de 5 anys. Actualment, ja en feia 9 i encara no s'havia dut a terme cap actuació. Per això, vam voler reprendre la negociació amb els propietaris, amb els quals hem pogut renovar el contracte gràcies a l'adquisició d'un nou compromís per part de l'actual Equip de Govern, per dur-hi a terme alguna actuació en el termini de quatre anys. En aquest sentit, inicialment tenim previst fer-hi una zona enjardinada, amb camí per a vianants i espai per aparcar», ha reblat l'alcaldessa.


Comentaris

envia el comentari