Catalunya Diari

Agramunt suspèn la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra que s'havia de celebrar a l'octubre

L'elevat risc de rebrot i la previsió de l'evolució de la covid-19 a la tardor fan inviable la celebració del certamen

Pla obert d'una de les visitants, mirant les novetats de torrons a la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt
Agramunt suspèn la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra que s'havia de celebrar a l'octubre | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Agramunt i el Consell Regulador de la IGP Torró d'Agramunt han acordat suspendre la XXXII edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt, que s'havia de celebrar els dies 10, 11 i 12 d'octubre.

La situació actual de pandèmia per la Covid-19, l'elevat risc de rebrot, la previsió de la seva evolució de cara als mesos de tardor i les recomanacions dels departaments de Salut i el servei d'epidemiologia, són alguns dels factors que han portat a l'organització de la Fira a prendre aquesta decisió. Si bé és cert que encara no se sap quina serà la situació del mes vinent d'octubre, la fira és un esdeveniment que requereix mesos d'organització i la decisió no es podia demorar més temps.

Un acord unànime de totes les parts implicades

La decisió de suspendre la fira ha estat un acord unànime de totes les parts implicades que s'ha pres per «responsabilitat i compromís» amb la salut pública i tenint en compte les directrius i les mesures de prevenció contra el virus, segons han indicat des de l'organització en un comunicat de premsa. En aquest sentit, asseguren que no ha estat una decisió fàcil, per la trajectòria i l'arrelament de la fira al territori, ja que es tracta d'un esdeveniment firal i comercial molt important per al municipi. En aquest cas però, han volgut fer prevaldre la responsabilitat i la prudència per preservar la salut de totes les persones que en formen part.

Suspenen de forma definitiva l'Aplec del Caragol previst per a l'octubre

La Fecoll ha decidit suspendre l'Aplec del Caragol de Lleida previst per als dies 9, 10 i 11 d'octubre després que s'anul·lés la seva data tradicional el passat mes de maig a causa del coronavirus. Segons han explicat a través d'un comunicat, «no es donen les condicions» per poder organitzar l'esdeveniment seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries per a aquest tipus d'actes multitudinaris. De fet, recorden que l'Aplec i les altres activitats programades per la Fecoll es basen en la «germanor» entre persones i grups diversos, «fomentant la interrelació de milers de ciutadans i nombrosos visitants».


Comentaris

envia el comentari