Catalunya Diari

Una gran tortuga, a la Plaça del Pou d'Agramunt

La iniciativa forma part de les activitats d'estiu del municipi

La tortuga ha estat elaborada amb elements reciclats.
La tortuga ha estat elaborada amb elements reciclats. | LleidaDiari.cat

La Plaça del Pou d'Agramunt compta des d'aquest dimarts amb una gran tortuga, una iniciativa que pretén conscienciar a la població sobre el fet que hem de reciclar més i fer-ho de la manera correcta. El projecte s'emmarca en les activitats d'estiu que organitza any rere any el Consistori de la localitat. En aquesta ocasió, aquesta setmana els més de 50 nens que participen en les activitats d'estiu han treballat en les 3R: reduir, reutilitzar i recilar. Gràcies a aquests conceptes han creat una gran tortuga amb residus que han anat recopilant els més petits durant la setmana.

El cos de la tortuga està format per tests de plàstic. Les extremitats i la cara estan fetes amb envasos, botelles de plàstic i llaunes, i l’interior de la tortuga esta ple de diferents residus, simbolitzant la ingesta de residus que pateixen cada dia els animals marins. L'estructura ha estat creada aquests dies pels propis nens, amb l’ajuda dels monitors. Ells mateix són els que han creat l'estructura i s'han encarregat del seu disseny.

  

El grup de nens de les estades d'Agramunt que han dissenyat la tortuga.
El grup de nens de les estades d'Agramunt que han dissenyat la tortuga. | LleidaDiari.cat

 

Decoració 'reciclada'

A més, s’ha penjat d’arbre a arbre de la plaça una tira de botelles de plàstic on cada nen ha escrit un missatge tenint en compte el futur del nostre planeta. Cada nen ha dibuixat o escrit com s’imaginava el planeta d’aquí uns anys.

L'objectiu final d'aquest projecte és conscienciar a la població del gran nombre de residus que
generem les persones i que és molt necessari reciclar bé. La tortuga vol ser un exemple del gran nombre d’animals i espècies marines que cada dia moren per la ingesta d’escombraries al mar. Amb aquesta creació els nens i els monitors han volgut fer una crítica visual d’un problema que cada dia va en augment i que cal posar-hi mesura entre tots.


Comentaris

envia el comentari