Catalunya Diari

Agricultura calcula que la tempesta de pedra al Pla d'Urgell ha afectat unes 153 ha

Tècnics del Departament situen entre el 30 i el 50% l'afectació a la fruita que presenta cops per l'impacte de les pedres i també pell trencada

Pla mitjà on es pot veure una mà agafant una poma danyada
Pla mitjà on es pot veure una mà agafant una poma danyada | LleidaDiari.cat

El Departament d'Agricultura ha estimat que la tempesta de pedra que va caure aquest dimarts a la tarda al Pla d'Urgell ha afectat unes 153 hectàrees de poma i pera. En concret 120 hectàrees de poma i 33 de pera repartides entre els municipis de Castellnou de Seana, Vila-sana i Golmés.

Tècnics del Departament han situat entre el 30 i el 50% l'afectació a la fruita que presenta cops per l'impacte de les pedres i també, en alguns casos, la pell trencada. També segons Agricultura, la calamarsada, que va caure molt barrejada amb aigua, va afectar, amb menor mesura cultius d'alfals i panís en la mateixa zona. 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'alfals ha quedat aplanat en moltes finques però la seva producció no es veurà afectada, i el panís presenta algunes fulles trencades que podrien fer minvar les varietats de segona collita. A Golmés la tempesta ha afectat unes 41 hectàrees de poma i 11 de pera; a Castellserà 49 hectàrees de poma i 12 de pera; i a Vila-sana 30 hectàrees de poma i 10 de pera. D'aquestes hectàrees el Departament estima que 17 pera i 96 de poma corresponen a varietats que encara queden per collir.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari