Catalunya Diari

Agricultura sol·licita al Ministeri la retirada del mercat de 3.000 tones de poma

La Comissió Europea assignarà a l'Estat espanyol una quota addicional per a retirar fruita del mercat

El mercat compta amb un excés d'oferta de pomes | LleidaDiari.cat

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha sol·licitat al Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA) la retirada del mercat de 3.015 tones de poma. El Ministeri va informar dijous que la Comissió Europea assignarà a l'Estat espanyol una quota addicional per a retirar fruita del mercat i, així, poder fer front als baixos preus que pateix el sector.

D’altra banda, des del Departament també s’ha demanat que se sol·liciti un increment d’aquesta quota, ja que es preveu que aquesta s’esgoti ràpidament tenint en compte les existències que hi ha en les cambres.

L'excés d'oferta que hi ha al mercat, sobretot per l'entrada de poma provinent de Polònia com a conseqüència del veto rus, es tradueix en baixos preus per als productors. A més, a aquesta situació se suma les dificultats que pateix també el sector dels cítrics. Per això, des del Departament d'Agricultura s'ha reclamat al Ministeri que es fa necessari activar, un any més, les mesures extraordinàries previstes en el sector de fruites i hortalisses per a fer front al veto rus.


Comentaris

envia el comentari