Catalunya Diari

Els aiguats han afectat tots els equipaments municipals de Vinaixa

L'alcalde Josep Maria Tarragó ha dit que els desperfectes en mobiliari «són molt importants»

Pla general on es pot veure la zona afectada pels aiguats a Vinaixa
Pla general on es pot veure la zona afectada pels aiguats a Vinaixa | LleidaDiari.cat

Un dels municipis de les Garrigues que també s'ha vist seriosament afectat pels aiguats de la llevantada ha estat Vinaixa. 

Allí hi conflueixen les conques de dos rius que van fins a la Femosa i segons l'alcalde Josep Maria Tarragó, el fet que la precipitació caigués en aquestes dues conques, va provocar que la carretera principal que passa pel mig del poble es convertís en un riu d'un metre d'alçada durant unes hores. En concret, a Vinaixa hi han caigut 271 litres en 3 hores i escaig.

Fins a la llar d'infants i el consultori

Tarragó ha lamentat que tots els equipaments municipals s'han vist afectats per les inundacions, des del consistori fins a la llar d'infants i el consultori. Els veïns s'han organitzat per fer tasques de neteja i mirar de recuperar la normalitat. Tots els equipaments municipals de Vinaixa s'han vist afectat per les inundacions de la llevantada d'aquest dimarts a la nit.

Pla general on es poden veure camps negats per l'aigua de les inundacions a Vinaixa
Pla general on es poden veure camps negats per l'aigua de les inundacions a Vinaixa | LleidaDiari.cat

Des del consultori, a l'Ajuntament, la llar d'infants, on s'ha tombat un mur, el col·legi, el Casal d'Avis, el casal vinaixenc i el bar municipal. L'alcalde Josep Maria Tarragó ha dit que els desperfectes en mobiliari «són molt importants».

Destrossada la canonada de la claveguera

A més a més, riu avall la força de l'aigua ha destrossat la canonada de la claveguera i l'entorn rural de la part del fons de la vall de Vinaixa ha quedat totalment desdibuixada. Segons Tarragó, encara no se sap amb exactitud l'abast dels danys perquè és impossible accedir-hi pels camins, però ha lamentat que es tracta d'una de les parts més bones pel conreu.

Una altra de les afectacions dels aiguats a Vinaixa es troba en la línia elèctrica. Durant el temporal la llum va fallar durant sis hores i aquest matí tècnics d'Endesa estaven reparant els danys. Segons l'alcalde, la gent més gran del poble no recorda cap inundació d'aquestes característiques i asseguren que és més important que la del 1994, quan el municipi només es va veure afectat per l'avinguda d'aigua d'una de les dues conques.

Pla mitjà on es pot veure un mur del costat de la Llar d'infants de Vinaixa
Pla mitjà on es pot veure un mur del costat de la Llar d'infants de Vinaixa | LleidaDiari.cat

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari