Catalunya Diari

Aigüestortes instal·la noves passeres adaptades a persones amb mobilitat reduïda

El 2018 va concedir 237 autoritzacions d'accés a zones restringides a vehicles de visitants amb mobilitat reduïda

Pla general d'una passarel·la adaptades per persones amb mobilitat reduïda
Pla general d'una passarel·la adaptades per persones amb mobilitat reduïda | LleidaDiari.cat

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha acabat dues actuacions de millora de l'accessibilitat al parc. 

Concretament, s'ha col·locat dos nous trams de passeres de fusta per a facilitar la mobilitat en dos dels camins més concorreguts al parc. D'una banda, a la ruta de l'isard, que connecta l'estany de Sant Maurici amb l'aparcament d'Espot, ha instal·lat un tram de 18 metres de passarel·les, en el camí que transcorre de forma adjacent al riu Escrita.

El 2018 va concedir 237 autoritzacions d'accés a zones restringides a vehicles

La segona passarel·la recorre 15 metres de longitud entre l'estany de Sant Maurici i la cascada de Ratera. El 2018 va concedir 237 autoritzacions d'accés a zones restringides a vehicles de visitants amb mobilitat reduïda, amb la targeta blava, i el 2017, un total de 215.

La primera passarel·la complementa la situada a l'aparcament d'accés, de 450 metres de longitud, que permet a les persones amb mobilitat reduïda conèixer alguns dels indrets més representatius d'aquest parc.

La segona recorre 15 metres de longitud 

La segona recorre 15 metres de longitud entre l'estany de Sant Maurici i la cascada de Ratera, una ruta que permet contemplar una de les vistes més desitjades, el perfil de la muntanya dels Encantats reflectit sobre les aigües de l'Estany de Sant Maurici. Les actuacions s'han completat amb la instal·lació d'uns esglaons de fusta en l'accés a la passarel·la de l'aparcament, per a evitar l'erosió en el camí a conseqüència del fort pendent i el pas continu de persones.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari