Catalunya Diari

Aigüestortes senyalitza una nova ruta de 6,5 quilòmetres per descobrir la flora i fauna de Senet

La ruta permet descobrir una espectacular esllavissada a l'antiga llengua glacial de la vall de Barrabés

Pla obert on es pot veure una persona mirant un dels cartells instal·lats al Parc Nacional d'Aigüestortes
El Parc Nacional d'Aigüestortes senyalitza una nova ruta de 6,5 quilòmetres per descobrir la flora i fauna de Senet | LleidaDiari.cat

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha habilitat un nou itinerari senyalitzat per descobrir la fauna i flora de Senet, a la vall de Barrabés (Alta Ribagorça). De fet, la zona va acollir una antiga llengua glacial de 500 metres de gruix i 20 quilòmetres de longitud, la qual ha deixat una empremta singular en la geologia d'aquesta àrea.

Ara, a partir de plafons explicatius, els visitants podran endinsar-se en les espècies i hàbitats singulars d'aquest espai, tenint en compte l'altitud, el clima i el sòl. La ruta, de 6,5 quilòmetres de longitud i 430 metres de desnivell, surt des del Centre d'Informació de Senet i es mou entre altituds de 1.730 metres i 1.300 metres.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Diferents ambients d'alta muntanya

Durant el recorregut es travessen diferents ambients d'alta muntanya que es descriuen a través dels suports explicatius fins a assolir extensos prats subalpins on pasturen races autòctones, com ara la vaca bruna dels Pirineus i l'ovella xisqueta. L'itinerari culmina en un mirador a la part més alta, des d'on es pot contemplar una allau d'arrossegalls, l'Esbornada. La ruta també apropa l'excursionista a diferents ambients presents, com ara roquissars, pastures, prats subalpins i pinedes de pi negre i pi roig, i també a espècies animals abundants com són les papallones, ungulats, picots i rapinyaires.


Comentaris

envia el comentari