Catalunya Diari

Aitona amplia la plantilla amb 5 persones per fer front a la Covid-19

Dos al consultori, dos agents cívics per fer complir les mesures del confinament i una per als espais d'aïllament

Pla mitjà on es pot veure el consultori d'Aitona amb una professional treballant
Aitona amplia la plantilla amb 5 persones per fer front a la covid-19 | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Aitona ha decidit ampliar la plantilla per fer front als contagis de covid-19 al municipi. Davant la mancança de personal necessari al consultori, dos professionals s'han sumat a la persona que ja treballava fins ara a mitja jornada en aquest equipament.

La seva funció serà recollir dades i contactes durant les PCR i donar suport el rastreig de persones. L'Ajuntament ha destinat els nous plans d'ocupació de la campanya de la fruita a fer un seguiment i prestar ajuda a les persones que troben en confinament a través de dos agents cívics que recorren els carrers del municipi per informar la població i fer complir les mesures de confinament. També s'ha contractat un professional per als espais d'aïllament.

Interior ha destinat nous agents del cos de Mossos d'Esquadra

Tots aquests nous professionals se sumen a la tasca que duen a terme tots els treballadors municipals des de l'inici de la pandèmia. A més, des del consistori es recorda que al llarg dels darrers dies, el Departament d'Interior ha destinat nous agents del cos de Mossos d'Esquadra que vetllen pel compliment de les restriccions de mobilitat i les mesures de protecció. Així mateix, s'han dut a terme noves tasques de desinfecció a la via pública a càrrec d'agents rurals del Departament d'Agricultura.

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, ha explicat que en aquests moments «el més prioritari és la salut" i dins les «limitacions competencials» de l'Ajuntament, el deure del consistori és posar tots els recursos necessaris a l'abast per preservar el benestar dels veïns. Pujol ha defensat que són l'administració «més propera als veïns i qui coneix millor el poble».

Actuar amb la màxima celeritat

En aquesta línia, la batlle aitonenca afegeix que «allà on no arribin ni el Departament de Salut ni la Generalitat, hi serà l'Ajuntament per actuar amb la màxima celeritat». A més a més, ha remarcat que només amb l'ajuda, el suport, la coordinació i la col·laboració entre totes les administracions s'aconseguirà superar amb èxit la pandèmia i ha assegurat que si a l'abril «se'ns hagués escoltat a tots els municipis, possiblement no ens trobaríem en aquesta situació». Per Pujol, però, ara no és moment de retrets ni de fer política, sinó de lluitar contra la covid-19.


Comentaris

envia el comentari