Catalunya Diari

Aitona denuncia l'arribada de temporers d'arreu de l'Estat sense contracte

El consistori demana que s'investiguin desplaçaments incontrolats durant l'estat d'alarma

Imatge dels mòduls instal·lats al camp de futbol d'Aitona per si calgués aïllar temporers amb la covid-19
Aitona denuncia l'arribada de temporers d'arreu de l'Estat sense contracte | LleidaDiari.cat

L'alcaldessa d'Aitona (Segrià) ha adreçat una carta a la subdelegació del govern espanyol a Lleida per denunciar i demanar que amb caràcter urgent s'investigui el desplaçament d'un destacat nombre de persones sense contracte de treball i en situació irregular arribats al municipi al llarg dels darrers dies en recerca de feina i d'allotjament coincidint amb l'inici de la campanya de la recollida de la fruita.

Pujol posa de manifest el risc per la salut pública que representen per als veïns del municipi aquests «trasllats incontrolats» des de llocs com Madrid, Toledo o Córdoba, en plena pandèmia. Per això vol que s'investigui urgentment aquests moviments que estan estrictament restringits i prohibits en ple estat d'alarma.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Advoca novament per una regularització de totes les persones immigrants

L'alcaldessa d'Aitona advoca novament per una regularització de totes les persones immigrants que resideixen a l'estat espanyol «que garanteixi de ple tots els seus drets; entre ells, el de treball, tal com passa a Portugal o Itàlia»; i explica que ha mantingut entrevistes amb algunes de les persones sense contracte de treball o en situació irregular arribades a la vila per a conèixer de primera mà quin era el seu punt d'origen.

Per a tot això, Rosa Pujol reclama al Ministeri de l'Interior, com a ens competent en la matèria, que investigui «si hi ha alguna autoritat o organisme que està aconsellant o patrocinant aquests desplaçaments vulnerant les disposicions de l'estat d'alarma». Finalment, Pujol recorda que enguany Aitona compta amb prop de 2.000 persones que s'han desplaçat de forma regular fins al municipi per treballar en la campanya de la fruita i que de forma generalitzada estan complint estrictament amb totes les mesures de seguretat i de prevenció establertes per tal d'evitar el contagi i la propagació de la Covid-19.


Comentaris

envia el comentari