Catalunya Diari

El municipi del Segrià que detecta una plaga de termites en un edifici

El consistori reclamarà que els propietaris de l’habitatge assumeixin els costos d’aquesta actuació

Imatge de l'edifici afectat per termites a Aitona
Aitona actua per a combatre una plaga de termites en un immoble abandonat | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Aitona ha iniciat les actuacions inicials pertinents per a combatre la plaga de termites que s'ha detectat en un immoble situat al carrer Doctor Pere Pinyol número 12 del municipi. Es tracta d'un habitatge familiar entre mitgeres que es troba abandonat i on la manca de conservació i manteniment del mateix ha provocat l'aparició d'aquests tèrmits.

En aquest sentit, el consistori ha actuat a la zona després que diversos veïns i veïnes amb habitat-ges confrontants amb aquest immoble afectat, haurien comunicat a l'Ajuntament la presència de termites a les seves cases. Un cop rebuda l'alerta, es va procedir a la inspecció tècnica oportuna i es va concloure que els tèrmits tenien com a punt d'origen l'immoble situat al carrer Doctor Pere Pinyol número 12.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Es va sol·licitar una ordre judicial amb l'objectiu de poder entrar a l'immoble

Ja detectada la incidència, l'Ajuntament va iniciar els requeriments als propietaris de l'habitatge afectat; i davant la inacció d'aquests, es va sol·licitar una ordre judicial amb l'objectiu de poder entrar a l'immoble al més aviat possible i executar les actuacions sanitàries necessàries per a combatre la plaga. Així, entre les actuacions que es duen a terme hi ha:

• Preparació del Pla d'actuació.
• Identificació dels danys apreciables i de les zones de risc potencial de tèrmits, almenys en la seva part visible. Aquesta inspecció es complementarà amb la utilització del detector acústic.
• A l'interior es col·locaran estacions Sentri Tech, en punts específics d'atac o activitat dels tèrmits.
• Es realitzarà la instal·lació de sis punts exteriors, 14 punts interiors, i els punts necessaris en les zones on s'estableixi contacte amb els tèrmits.

En paral·lel, també caldrà realitzar aquells controls periòdics a la zona que siguin necessaris per a exterminar i prevenir l'aparició de noves plagues. Per tot plegat, l'Ajuntament novament requerirà l'entrada a l'immoble per a poder executar aquests treballs. I posteriorment, reclamarà als propietaris l'assumpció dels costos pertinents.

L'Ajuntament també actua als nius de cigonya de l'església parroquial

Mentrestant, l'Ajuntament d'Aitona també ha demanat suport logístic i tècnic al Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya per a poder netejar i disminuir els nius de cigonyes que es troben ubicats a la teulada de l'església parroquial, ja que alguns d'ells suposaven un perill per a les persones i per a les instal·lacions del temple.


Comentaris

envia el comentari