Catalunya Diari

Aitona disposarà d’un cotxe elèctric d’ús compartit pels veïns del municipi

El servei estarà disponible durant tres mesos i serà gratuït

Els veïns d'Aitona compten des d'aquesta setmana amb un cotxe VIVe 100% elèctric de la marca Hyundai d'ús compartit. L'Ajuntament d'Aitona ha arribat a un acord amb l'empresa Control Motor Serveis Automobilístics SL amb l'objectiu de donar alternatives al vehicle propi o al transport públic als habitants del municipi a través del model de carsharing.

Així doncs, durant els tres mesos vinents qualsevol persona censada a Aitona podrà utilitzar el cotxe elèctric després de fer-ne una reserva a l'aplicació 'Carsharing rural vive', habilitada per l'ocasió. El servei serà gratuït i cada usuari disposarà d'un màxim de 24 h d'ús ininterromput en un radi de 200 kilòmetres, essent Aitona el punt de referència.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El vehicle VIVe és 100% elèctric

En finalitzar la reserva, el vehicle s'haurà de lliurar a la plaça d'aparcament habilitada, que comptarà amb un punt de recàrrega, davant del consultori mèdic, que també s'instal·larà en el marc de l'acord signat. El vehicle VIVe és 100% elèctric, per la qual cosa no produeix emissions de gasos d'efecte hivernacle, i la modalitat l'ús compartit suposa una alternativa ideal al cotxe particular de molt menor cost.

L'Ajuntament d'Aitona ha considerat aquest projecte com a una opció per millorar la mobilitat del municipi i la connectivitat amb altres zones properes, per les quals el transport públic no disposa d'horaris que s'adaptin bé a les activitats dels habitants. El servei estarà disponible a partir del dimarts, dia 21 de setembre a través de l'app "VIVe Hyundai", on l'usuari haurà de registrar-se i fer la reserva.


Comentaris

envia el comentari