Catalunya Diari

L'ajuntament del Segrià que endureix les mesures per Cap d'Any

Al llarg dels darrers dies ja s’han detectat els primers casos positius de Covid-19 després de les festes de Nadal

Fotografia d'un sopar de nadal
Aitona endureix les recomanacions durant la nit de Cap d’Any per a evitar nous contagis de Covid-19 | Cedida

L'Ajuntament d'Aitona recomana als veïns i veïnes limitar les trobades a una única bombolla de convivència d'un màxim de 6 persones, restringir la mobilitat nocturna a partir de les 22 h, i limitar els desplaçaments.

Al llarg dels darrers dies ja s'han detectat a Aitona els primers casos positius de Covid-19 després de les festes de Nadal. Una circumstància gens volguda, que ens recorda que el coronavirus no ha marxat i que encara és ben present, i que empeny el consistori a demanar aquest 31 de desembre, a tots els aitonencs i aitonenques, un nou exercici de seny i de responsabilitat individual i col·lectiva durant la nit de Cap d'Any per a garantir el benestar de totes les famílies i persones del poble.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Rosa Pujol, alcaldessa d'Aitona, explica que la Nit de Cap d'Any -sobretot, entre els més joves- «cal extremar les precaucions i complir totes les mesures de seguretat i restriccions vigents per a evitar la propagació de la pandèmia i vetllar pel benestar dels nostres familiars, amics i per-sones més vulnerables. Fins al moment, Aitona ha estat un exemple de com fer bé les coses. I ara no podem posar en risc tots els avenços que hem assolit gràcies als vostres sacrificis i treball».

El context epidemiològic actual

En la mateixa línia, la batlle aitonenca explica que «com a Ajuntament volem anar un pas més enllà i volem endurir les recomanacions sobre les mesures que ha establert la Generalitat, conscients que poden resultar insuficients en el context epidemiològic actual per a evitar nous casos positius de Covid-19 i per a reduir la pressió assistencial tan alta que hi ha en aquests moments als centres hospitalaris d'arreu del país».

Les mesures proposades

Així, la Nit de Cap d'Any l'Ajuntament d'Aitona recomana seguir les següents mesures:

· Si bé la Generalitat permet pel 31 de desembre trobades de 2 bombolles de convivència i un màxim de 10 persones, des de l'Ajuntament us recomanem fer trobades d'una única bombolla de convivència i d'un màxim de 6 persones.

· Si bé el PROCICAT estableix el confinament nocturn a partir de les 01 h, des de l'Ajuntament us recomanem restringir la mobilitat nocturna fora de casa a partir de les 22 h.· Limitar la mobilitat i desplaçar-se només per a causes urgents, de necessitat o justificades.


Comentaris

envia el comentari