Catalunya Diari

Aitona habilita els mòduls prefabricats per a la campanya de la fruita

Aquests equipaments estaran destinats a aïllar ràpidament possibles casos positius de covid entre els temporers que prenguin part de la campanya al municipi

L'Ajuntament d'Aitona ja comença a treballar en la preparació de la nova campanya de recollida de la fruita d'aquest estiu al municipi, que per segon curs consecutiu estarà marcada i condicionada per la pandèmia de Covid-19. En aquest sentit, avui dilluns el consistori ha iniciat les obres d'habilitació dels diferents mòduls prefabricats que serviran com a espais per a l'aïllament ràpid de possibles positius per coronavirus entre els temporers que treballin en la campanya.

Com a gran novetat, els mòduls -un total de 15- s'han disposat enguany a la pista descoberta que hi ha ubicada al costat de les piscines; en comptes del camp municipal de futbol, on estaven habilitats l'any passat. Al llarg d'aquesta setmana és previst que es completi la construcció d'aquests equipaments.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge d'un dels mòduls d'Aitona
Aitona comença a habilitar els mòduls prefabricats per a la nova campanya de la fruita | LleidaDiari.cat

En paral·lel, el consistori també sol·licitarà en les reunions que mantindrà al llarg d'aquesta setma-na que les diferents centrals de fruita del municipi també reservin espais propis per a poder aïllar amb rapidesa possibles casos positius de Covid-19. Així i tot, cal recordar que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha adquirit el compromís de traslladar els possibles positius per coronavirus que es detectin durant la campanya als diferents espais que s'han preparat a la Manreana i a la Fonda Nastasi.

Recollir la fruita amb totes les garanties sanitàries per als temporers

Rosa Pujol, alcaldessa d'Aitona, explica que «després de mesos de treball i planificació és el moment de començar a preparar-nos per a l'arribada de la campanya i garantir que enguany, tal com va passar el 2020, es podrà recollir la fruita amb totes les garanties sanitàries per als temporers i els veïns i veïnes del municipi». Rosa Pujol, a més, avança que «estem a l'espera que se'ns comuniqui si, tal com passa amb la ciutat de Lleida, els municipis del Baix Segre disposarem d'ajuts econòmics per part de la Generalitat. Unes subvencions que ja hem anat reclamant llargament durant el darrer any i que són imprescindibles».

Per a la campanya de la recollida de fruita d'aquest estiu l'Ajuntament d'Aitona també disposarà de diferents plans d'ocupació que es destinaran a contractar personal que vetllarà pel compliment del protocol i de les mesures de seguretat i pel bon desenvolupament de la campanya.

Amb tot, des del consistori també es reclama novament al Departament de Salut que s'activi un pla de vacunació per a tots els veïns i veïnes d'Aitona i per als treballadors del sector de la fruita (pagesos, temporers...) i de cribratges; sobretot davant la presència de la nova soca britànica del coronavirus. Rosa Pujol, defensa que «no ens podem permetre un tancament perimetral dels sis municipis i de Lleida ciutat, ja que això seria la ruïna per a molts dels nostres sectors econòmics més essencials».


Comentaris

envia el comentari