Catalunya Diari

Aitona retrà homenatge a la vellesa en una nova edició del Dia de l’Ancianitat

Té com a objectiu reconèixer els valors i homenatjar la tasca que duen a terme els veïns de més edat

Cartell de la festa
Cartell de la festa | LleidaDiari.cat

El diumenge 26 d'agost, la localitat lleidatana d'Aitona brindarà el seu particular homenatge a la vellesa amb la celebració d'una nova edició al municipi del Dia de l'Ancianitat. La jornada, organitzada per l'Ajuntament i la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats –amb la col·laboració de l'Associació de Jubilats d'Aitona i la Diputació de Lleida-, té com a objectiu reconèixer els valors i homenatjar la tasca que duen a terme els aitonencs i aitonenques de més edat. La Festa d'Homenatge a la Vellesa d'Aitona arrencarà a les 11.00 hores. amb una missa solemne a la capella de la residència de les Germanetes presidida per l'Excm. i Rvdm. Bisbe de Lleida, Sr. Salvador Giménez; amb l'assistència del Pare Joan María Mayol, rector del Santuari del Monestir Montserrat, de les autoritats municipals i les Pubilles i Hereus de l'any 2017; i amb

  

A partir d'aquí, tindrà lloc una veneració de la relíquia de Santa Teresa Jornet i el cant de l'himne a la Santa; un petit refrigeri per a tots els assistents; una xerrada explicativa a càrrec del Pare Joan María Mayol, rector del Santuari de Montserrat, sobre la «Devoció a la Verge de Montserrat al món i les Confraries». Tampoc hi faltaran el tradicional dinar de germanor i el lliurament de plaques commemoratives a les persones que enguany compleixen 80 anys i als matrimonis que celebren les noces d'or; una sessió de ball; l'entrega de les plaques commemoratives als residents de Llar de Santa Teresa Jornet que compleixen 80 anys; la projecció del vídeo «Un passeig per l'Aitona de Santa Teresa Jornet»; actuacions musicals; i xocolata desfeta amb coca per a tots els participants.

D'aquesta manera, la localitat lleidatana d'Aitona homenatjarà de la manera que es mereixen les persones de la tercera edat que són veïns del poble. Sens dubte, es tracta d'una bonica i necessària iniciativa que fa tan feliç als qui la promouen, com a qui la reben. 


Comentaris

envia el comentari