Catalunya Diari

La Generalitat posposa fins dimarts la tramitació d'ajudes anticovid per als autònoms

La web del Departament de Treball ha quedat saturada aquest dilluns per l'allau de sol·licituds

Imatge d'una noia treballant amb l'ordinador
Imatge d'una noia treballant amb l'ordinador. | pixabay

El Govern de la Generalitat ha decidit posposar fins dimarts la sol·licitud d'ajuts a les persones autònomes afectades per les conseqüències econòmiques de la Covid-19. La sol·licitud de les prestacions començava aquest dilluns, però a primera hora del matí ja s'ha bloquejat la web del Departament de Treball, arran de l'allau de peticions rebudes. Està previst que aquest dimarts, a partir de les 9.00 hores, es puguin iniciar de nou els tràmits per demanar aquests ajuts.

L'objectiu d'aquest emplaçament és reforçar la plataforma tecnològica VÀLID, gestionada per l’AOC (Administració Oberta de Catalunya), que permet autentificar els sol·licitants i que durant aquest dilluns al matí ha donat algunes incidències a causa de l’alta demanda simultània. Aquesta allau de sol·licituds ha fet alentir el procés. Per tal de poder accelerar el procés, s’està reforçant el sistema.

Segons informa del Govern de la Generalitat en un comunicat, fins al moment s'han tramitat correctament un total de 3.543 sol·licituds.

El Govern va decidir atorgar els ajuts pel procediment de concurrència no competitiva fins a l'exhauriment de la partida pressupostària. Aquest ajut compta amb un pressupost de 20 milions d'euros i preveu beneficiar unes 10.000 persones treballadores autònomes.

 

Web saturada només començar els tràmits

La web del Departament de Treball, que aquest dilluns obria el termini perquè els autònoms afectats per l'impacte de la Covid-19 poguessin demanar ajudes, ha quedat saturada ja a primera hora del matí arran de l'allau de sol·licituds rebudes. Segons ha informat Treball en un missatge a Twitter, part dels usuaris poden experimentar «talls en el servei de tramitació», tot i que també detalla que segueixen entrants sol·licituds. Fonts del mateix Departament han indicat que, fins a les 11.00 hores, ja s'havien tramitat 1.157 sol·licituds, un volum que han qualificat de «molt alt». Les ajudes que s'estan demanant corresponen a la convocatòria que va anunciar la Generalitat la setmana passada i que atorguen 2.000 euros en un pagament únic.

La lleidatana Mireia Boya ha estat una de les que s'ha queixat dels problemes a la pàgina web del Departament de Treball només obrir el període de tramitació dels ajuts:


Comentaris

envia el comentari