Catalunya Diari

L'ajuntament del Segrià que dona feina a una trentena de persones

Els altres set consistoris que participen en aquest projecte de promoció de la bioeconomia circular també en faran difusió de les ofertes

Imatge de la façana de l'Ajuntament d'Alcarràs

Una trentena de persones troba feina amb la borsa de treball activada per Biolab Baix Segre i l’Ajuntament d’Alcarràs | LleidaDiari.cat

Biolab Baix Segre, el projecte de transformació econòmica i identificació de noves oportunitats de generació de riquesa que impulsen vuit consistoris del Baix Segrià amb la bioeconomia circular sostenible com a eina, ha activat una borsa de treball que difon ofertes mitjançant les xarxes socials del mateix projecte Biolab i l'E-Bando i les xarxes dels ajuntaments que impulsen el projecte.

Fins ara i en els darrers dos mesos, una desena de persones ha trobat feina gràcies a l'activació de la borsa. El Baix Segrià disposa des d'aquest hivern i gràcies al projecte Biolab Baix Segre i els vuit ajuntaments (Almenar, Torres de Segre, Albatàrrec, Alcarràs, Seròs, Soses, Sudanell i Montoliu de Lleida) d'una nova eina de difusió d'ofertes de feina. Així, i des d'aquest estiu, les persones treballadores del Baix Segre, poden conèixer mitjançant els canals d'E-Bando dels diferents consistoris i les seves xarxes socials quines necessitats de professionals sorgeixen al seu entorn immediat i les empreses poden accedir de manera gratuïta a un volum molt més gran de candidats.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Arriben ofertes de tot el territori

«El mecanisme és senzill: les empreses contacten amb nosaltres mitjançant el nostre Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local a través del correu aodl@alcarras.cat o el 973790004 i les ofertes es publiquen primer a les xarxes de Biolab Baix Segre i, després, als canals d'E-Bando i les xarxes de l'Ajuntament d'Alcarràs i els altres consistoris. Primer es va començar amb ofertes només d'Alcarràs, però, ara, des del gener, ens arriben ofertes de tot el territori i es comparteixen», explica l'alcalde i regidor de Promoció Econòmica d'Alcarràs, Jordi Janés.

Fins ara, les ofertes publicades han estat més d'una vintena i, gràcies a elles, han trobat feina unes trenta persones. Les ofertes publicades inclouen des de demandes de professionals no qualificats fins a tècnics i, també, llicenciats o enginyers: «En moments com els actuals, amb la mobilitat restringida, l'obligació dels consistoris és posar a l'abast totes les eines que hi ha a disposició. Són moments difícils i cal fer costat a les empreses i les persones amb tot el que es pugui i així ho fem», explica Manel Ezquerra, regidor de polítiques digitals, comunicació i transparència.

Cursos per treballadors

La feina que, en matèria de foment de l'ocupació, es desenvolupa des de Biolab Baix Segre inclou també cursos gratuïts per persones treballadores i desocupades sobre matèries com ara el Màrketing Digital i l'Analítica Web, el Comerç Electrònic o Promoció i Negoci a Xarxes Socials. En total, en 2020, 63 persones d'Alcarràs i els altres municipis que formen part del projecte han pogut ampliar la seva capacitació professional el darrer any. Durant aquest 2021, s'ha obert ja la inscripció a altres accions formatives també gratuïtes i sobre matèries com ara l'agricultura ecològica, la fotografia digital, l'anglès o la conducció de carretons o la manipulació i l'aplicació de fitosanitaris.


Comentaris

envia el comentari