Catalunya Diari

L'ajuntament lleidatà que dona feina a diverses persones en atur

Prestaran suport a diverses regidories del consistori i rebran formació a través del Centre La Solana, de gestió municipal

Imatge de les persones contractades a Tàrrega
L’Ajuntament de Tàrrega contracta sis persones en situació d’atur en el marc del programa ‘Treball i Formació’ | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha contractat sis persones en situació d'atur en el marc del programa 'Treball i Formació'. La capital de l'Urgell s'ha acollit a les dues convocatòries d'enguany: una d'extraordinària per pal·liar les conseqüències de la Covid-19 i una segona dins la línia anomenada 'Dona'.

Dins la primera, s'han contractat persones que van quedar aturades arran del confinament i persones de risc que ja eren aturades de llarga durada. Pel que fa a la segona, es tracta de dones aturades majors de 52 anys i també de llarga durada. En total, el consistori ha contractat sis persones, les quals s'han incorporat a les regidories de Serveis Municipals, Promoció Econòmica, Ciutadania, Acció Social, Igualtat i Salut amb un contracte a jornada laboral sencera (37,5 hores a la setmana), de 9 i 12 mesos de durada, i prestant suport a diverses tasques de les àrees esmentades.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Aquestes persones rebran formació en mòduls formatius

Aquestes persones rebran formació en mòduls formatius a través del Centre La Solana, de gestió municipal, en matèries com habilitats de comunicació i treball en equip. També es duran a terme actuacions i formacions concretes per treballar la igualtat de gènere, la no discriminació i la protecció del medi ambient. Com a novetat en la línia 'Treball' de La Solana, les persones contractades participaran en sessions d'orientació i 'coaching' laboral que desenvolupa l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local.

Així, un cop finalitzat el contracte amb l'Ajuntament, tindran majors possibilitats de reincorporar-se al món laboral. El programa 'Treball i Formació', antigament conegut com a 'plans d'ocupació', és impulsat des del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Fons Social Europeu i el Servicio Público de Empleo Estatal del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. Una vuitantena de persones han participat en el programa 'Treball i Formació' de Tàrrega en el decurs dels darrers nou anys.


Comentaris

envia el comentari