Catalunya Diari

Ajuntaments del Pla d'Urgell redueixen fins a un 10% la factura de la llum

Set municipis posen a prova el Sistema d'Informació Energètica i aconsegueixen un estalvi conjunt de 50.000 euros en set mesos

Imatge d'arxiu |

Set ajuntaments del Pla d'Urgell han aconseguit un estalvi de fins al 10% en la facturació mensual de la llum en equipaments municipals gràcies a l'assessorament del consell comarcal. Ha estat possibles amb el Sistema d'Informació Energètica (SIE), que permet realitzar un seguiment mensual de tots els subministraments energètics en dependències com ara escoles, llars d'infants, ajuntaments o casals.

Durant els set mesos d'entrada en funcionament del SIE, des del Consell Comarcal del Pla d'Urgell s'han analitzat més de 5.000 factures dels set municipis amb els quals s'ha treballat fins ara.

  

'han analitzat les factures de la llum de Miralcamp, Golmés, Bell-lloc d'Urgell, Castellnou de Seana, Vilanova de Bellpuig, Poal i el Palau d'Anglesola

Mesures d'ajustament de potències

Algunes de les tasques realitzades pels tècnics d'Energia del Consell Comarcal del Pla d'Urgell en aquesta primera experiència han estat les mesures d'ajustament de potències, canvis en les tarifes de contractació i d'altres, que han permès plantejar, en els diferents estudis, un estalvi potencial per al conjunt d'aquests municipis de 50.000 euros, amb costos gairebé nuls pels ajuntaments.

Els tràmits de gestió i comptabilitat energètica municipal, que s'efectuen des del consell comarcal, no comporten cap despesa per part dels ajuntaments. Per a la realització d'aquest assessorament, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell compta amb el suport econòmic del programa 'Enfeina't' del Servei d'Ocupació de Catalunya i de la Diputació de Lleida. A més dels ajuntaments participants, l'Associació Leader Ponent també ha col·laborat en aquest servei, que està previst que es vagi completant amb la resta de municipis de la comarca del Pla d'Urgell en els pròxims mesos.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari