Catalunya Diari

Els ajuntaments de la Plana de Lleida governats per ERC obren el dia 12 «com un dia normal»

Seran els mateixos alcaldes, alcaldesses i regidors els responsables de l'obertura dels ajuntaments
L'Ajuntament d'Alcarràs està governat per ERC
L'Ajuntament d'Alcarràs està governat per ERC | LleidaDiari.cat

Una cinquantena d'ajuntaments de les terres de Ponent governats per ERC obriran portes com un dia laboral normal el dijous 12 d'octubre, festivitat del Pilar i la Hispanitat. Segons ha explicat el president de la federació regional d'ERC a Lleida, Carles Comes, després que l'any passat només s'adherissin a la iniciativa alguns, enguany s'ha convertit en «una cosa molt massiva» i a falta de confirmació d'un parell el 100% de consistoris obriran. Seran els mateixos alcaldes, alcaldesses i regidors els responsables de l'obertura dels ajuntaments i els veïns interessats hi podran dur a terme tràmits i gestions. En cap cas s'obligarà als funcionaris que vagin a treballar i si ho acaben fent serà per decisió pròpia, ha dit Comes.

Segons Comes als ajuntaments de Lleida governats per ERC que obriran el pròxim 12 d'octubre s'hi podran fer tots els tràmits que els ciutadans demanin, sobretot als que tenen menys de 2.000 habitants. Des d'un registre a demanar hora al metge, fotocòpies o pagaments. «Més o menys, els alcaldes ho podem arribar a fer», ha dit comes, que també ha remarcat que els ajuntaments estaran oberts en l'horari habitual per fer tràmits i els que no es puguin fer es resoldran el mateix divendres.

 

L'any passat Linyola, al Pla d'Urgell i Torrelameu, on Carles Comes és l'alcalde, van ser dos dels Ajuntaments que van obrir pel 12 d'octubre, però en total van ser més de 20 consistoris els que van obrir. Segons Carles Comes, després dels fets de l'1-O la gent s'ha sumat «massivament» a no fer festa per la Hispanitat.

De la mateixa manera, els principals ajuntaments del Pirineu obriran portes com un dia laboral el dijous 12 d'octubre, festivitat del Pilar i la Hispanitat. Ajuntaments de capital de comarca com la Seu d'Urgell (PDCat), Tremp (PDCat-ERC) o Sort (Fem municipi-CUP) l'alcalde i equip de govern treballaran com qualsevol altra jornada laboral i ja tenen reunions programades. L'ajuntament de Soriguera (Pallars Sobirà), governat per la CUP, estarà obert i l'alcalde i els seus regidors atendran al públic en horari normal de 09.00 hores a 14.00 hores.

 

La majoria d'ajuntaments han donat l'opció als seus treballadors d'anar a treballar i canviar el festiu per un altre que escullin. Segons ha explicat el president de la federació regional d'ERC a l'Alt Pirineu i Aran, Francesc Viaplana, ha explicat que pràcticament tots els ajuntaments d'ERC s'han adherit a la proposta d'obrir les portes i treballar. Coll de Nargó o Esterri d'Àneu són dos exemples de consistoris governats per esquerra que obriran les portes.Comentaris

envia el comentari