Catalunya Diari

Els ajuntaments plantegen propostes per poder obrir les piscines aquest estiu

Asseguren que tot plegat farà que les instal·lacions encara siguin més deficitàries

Imatge del manteniment de les piscines de les Borges Blanques
L'Ajuntament de les Borges Blanques prepara des de fa dies les piscines de cara a l'estiu.  | LleidaDiari.cat

A l'espera de rebre indicacions des de Salut, els ajuntaments ja pensen quines mesures hauran d'aplicar per poder obrir les piscines municipals aquest estiu. Entre elles, proposen limitar l'accés només a la gent del poble, fer franges horàries o tancar vestuaris per evitar «al màxim» el risc de contagi. Per altra banda, alguns alcaldes no descarten aplicar descomptes per a les persones que estan patint econòmicament per culpa de la crisi de la Covid-19. Tot plegat, asseguren, faran que les piscines siguin encara més deficitàries del que ja ho solen ser. En tot cas però, consideren que compleixen «una funció social important», sobretot en pobles petits i en el moment actual.
 
 
 
 
Tot i estar a l'espera de rebre indicacions per part de Salut, els alcaldes tenen clar que aquest any s'haurà de limitar l'accés i que l'aforament quedarà reduït. A més, molts dels alcaldes consultats asseguren que potser s'haurien d'obrir de cara al mes de juliol, al considerar que fer-ho al juny és una mica precipitat.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 

Dificultat per trobar socorristes

Una de les dificultats amb què es troben cada any els ajuntaments per poder obrir les piscines és el fet de contractar socorristes. Costa trobar-ne i aquest any encara no s'ha pogut fer cap gestió en aquest sentit perquè a l'administració local encara no es poden fer contractacions no relacionades amb la pandèmia. Per això, alguns alcaldes creuen que ja és massa tard per decidir que s'obrin.

Comentaris

envia el comentari