Catalunya Diari

Batalla està «molt tranquil» davant l'entrada de la policia a l'Ajuntament

La Guàrdia Civil s'endú més de deu caixes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell nou hores després d'iniciar l'escorcoll

Pla mitjà de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla
Pla mitjà de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, a punt d'abraçar-se amb treballadors de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell | LleidaDiari.cat

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha afirmat que els treballadors de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell estan «molt tranquils» després de l'escorcoll que la Guàrdia Civil ha dut a terme aquest dijous durant nou hores i mitja a l'edifici del consistori de la capital alt urgellenca. A més, ha explicat que la feina s'ha fet «sempre» de forma «correcta» i que l'actitud dels empleats municipals ha estat la de «col·laborar" a l'hora d'aportar els expedients que els han estat requerits.

Sobre aquesta documentació, Batalla ha dit que es tracta de «qüestions que no estan connectades unes amb les altres». Finalment, l'alcalde ha demanat que s'aixequi el secret de les actuacions per poder-se «defensar». El registre ha acabat pocs minuts abans de dos quarts de sis de la tarda, quan els efectius policials s'han endut més d'una desena de caixes. En el cas del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, on també s'han emportat més de deu caixes, l'escorcoll ha finalitzat cap a tres quarts de cinc de la tarda.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
La Guàrdia Civil a la Seu d'Urgell
Pla general del moment en què un efectiu de la Guàrdia Civil s'emporta una caixa amb documentació de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell | LleidaDiari.cat

 

S'ha «respost favorablement» a tots els requeriments

Batalla ha destacat que s'ha «respost favorablement» a tots els requeriments que ha efectuat la Guàrdia Civil durant l'escorcoll que s'ha practicat aquest dijous a l'edifici consistorial, des de pocs minuts abans de les vuit del matí i fins a pràcticament dos quarts de sis de la tarda. En aquest sentit, ha explicat que els efectius policials han demanat expedients de «temes diversos» i que, a parer seu, no tenen cap mena de connexió. Sobre aquesta qüestió, també ha dit que els comentaris dels empleats municipals eren que tota la tramitació «s'havia fet correctament».

L'alcalde de la Seu d'Urgell ha volgut remarcar que a l'ajuntament de la capital alturgellenca no tenen «res a amagar» i ha afirmat que menys encara en el cas dels expedients que se'ls han requerit, una part dels quals s'ha endut la Guàrdia Civil en més d'una desena de caixes i la resta mitjançant còpies en format digital. Batalla també ha detallat que no coneix l'origen de la investigació que ha comportat el registre de la seu consistorial i ha demanat que s'aixequi el secret de les actuacions com més aviat millor per a poder donar les explicacions pertinents.

Va decidir ser present durant tot el registre

El batlle urgellenc, que en el moment en què s'ha iniciat l'escorcoll era a Barcelona, ha explicat que tot i que després que la Guàrdia Civil li reclamés el seu telèfon mòbil podia marxar, ha decidit ser present durant tot el registre i, d'aquesta manera, donar «suport» als treballadors. Per la seva banda, l'advocat Jordi Alís, que representa al primer tinent d'alcalde, regidor d'Hisenda i president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, ha dit que els empleats municipals han mantingut una actuació de «col·laboració» en tot moment i que no hi han posat «cap impediment» a l'hora de facilitar la documentació que se'ls requeria.

Mentre, en el cas de l'escorcoll al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, que també ha començat a les vuit del matí, la Guàrdia Civil s'ha endut més d'una desena de caixes de documentació. En un primer moment, una quinzena de treballadors han estat retinguts a l'edifici, fins que al migdia han pogut sortir. L'actuació a l'edifici de l'ens comarcal ha finalitzat al voltant de tres quarts de cinc de la tarda. 

L'alcalde urgellenc és una de les quatre persones investigades

L'alcalde urgellenc és una de les quatre persones investigades pel jutjat d'instrucció número 2 de la Seu d'Urgell, juntament amb Fierro, la tercera tinent d'alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Mireia Font, i la gerent del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Sara Camps. La causa, oberta arran d'una querella presentada per la fiscalia, està vinculada als presumptes delictes de prevaricació, malversació, contra l'administració pública, frau contractual, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris. Concretament, fa referència a subvencions de la UE; fons Leader i Feder, que suposadament no s'haurien destinat al motiu pel qual es van atorgar. També hi hauria concessions d'obres sense els contractes corresponents.


Comentaris

envia el comentari